Desarticulada una banda que robava a camions en àrees de servei de Lleida

REDACCIÓ
05-11-2018
  • Desarticulada una banda que robava a camions en àrees de servei de Lleida
  • Desarticulada una banda que robava a camions en àrees de servei de Lleida

La Guàrdia Civil ha desarticulat una organització criminal dedicada al robatori en camions a àrees de servei de Lleida mitjançant el mètode denominat loneros. En total, s’ha arrestat onze persones i una altra està sent investigada per almenys 37 robatoris de mercaderies a l’interior de camions de gran tonatge en la seua ruta de pas per l’autovia A-2 i l’autopista AP-2 a les províncies de Lleida, Osca i Saragossa, aprofitant les seues parades en les diferents àrees de servei.

Segons en va informar ahir la Guàrdia Civil, dels 37 robatoris imputats a l’organització, cinc es van cometre a Lleida. Les investigacions es van iniciar el mes de febrer passat després d’haver-se detectat diversos robatoris a l’interior de camions amb el mateix modus operandi mentre es trobaven estacionats. Els investigadors van determinar que tots els membres d’aquesta organització residien a la província de Barcelona i que, després de cometre els assalts, dipositaven la mercaderia en una nau d’un polígon industrial de la localitat de Rubí, per a la venda posterior a tercers. Altres vegades portaven una part del material robat als seus domicilis al costat de les eines utilitzades per cometre els robatoris.

Per dur a terme l’activitat delictiva, els detinguts utilitzaven turismes de la seua propietat per arribar fins a les àrees de servei i per carregar la mercaderia sostreien furgons comercials a què canviaven les matrícules per altres d’un vehicle similar per no ser detectats i passar desapercebuts en els diferents controls de peatge de les autopistes. Per tal de poder canviar les matrícules, disposaven d’un taller amb les eines necessàries per a la fabricació i col·locació de les plaques.

En l’operació, els agents han dut a terme diversos escorcolls en localitats de Barcelona i s’han intervingut, entre d’altres, vint-i-cinc telèfons mòbils, televisors d’alta gamma, petits electrodomèstics, diversa quantitat de perfums, ulleres de sol, calçat, roba i complements de diferents marques i productes cosmètics i d’higiene personal. També es va requisar el material que han fet servir per a dur a terme els diversos robatoris com són eines, una matriu encunyadora, una premsa manual del fabricant de matrícules europees, quatre vehicles i més de 9.000 euros en metàl·lic. Els detinguts són onze homes d’entre 20 i 42 anys veïns de Barcelona ciutat, Terrassa i Santa Coloma de Gramenet. Se’ls imputa els delictes de pertinença a organització criminal, robatori amb força i falsificació documental. Quatre d’ells ja han ingressat a la presó.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Els plans per aquestes vacances són...