Desarticulen a Lleida i Madrid un grup que estafava asseguradores simulant robatoris de vehicles

REDACCIÓ
31-05-2021
  • Desarticulen a Lleida i Madrid un grup que estafava asseguradores simulant robatoris de vehicles

Agents de la Policia Nacional han detingut a quatre persones a Lleida i Madrid com a presumptes integrants d'un grup criminal especialitzat en estafes a companyies asseguradores. Per aconseguir-ho, simulaven els robatoris de vehicles i, posteriorment, cobraven les indemnitzacions corresponents, obtenint amb això grans beneficis. 

Les investigacions van començar el mes d'abril passat, després d'una inspecció duta a terme en una nau industrial de Lleida, en la qual es va localitzar un vehicle d'alta gamma que figurava com sostret el dia anterior en la localitat de madrilenya d'Alcobendas, i que es trobava amb els seients remoguts, les portes laterals i el capó retirats i amb evidents mostres de manipulació.

Les gestions policials van permetre esbrinar que el denunciant i usuari del cotxe havia simulat la sostracció d'aquest, actuant de connivència amb les persones que estaven desballestant el cotxe a Lleida. Igualment, es va comprovar que també s'havia denunciat els robatoris d'altres vehicles.

L'objectiu d'aquestes conductes il·legals era obtenir un benefici il·lícit en percebre una indemnització de la companyia asseguradora. Per a això, utilitzaven diferents modus operandi amb vehicles sinistrats i peces dels mateixos amb la intenció d'evitar ser descoberts per les Forces i Cossos de Seguretat, així com pels departaments de fraus de les companyies asseguradores.

Després de robar un vehicle, van denunciar que havia estat calcinat

Aquest grup criminal havia adquirit, igualment, un vehicle sinistrat a Alemanya. Posteriorment, van robar un altre similar a Espanya i ho van matricular amb la documentació del primer. Després d'aconseguir assegurar-ho fraudulentament en una companyia asseguradora, van denunciar que havia estat calcinat, cobrant llavors la indemnització. A l'automòbil li havien retirat prèviament les peces de valor. 

Posteriorment, van tornar a adquirir un altre cotxe de la mateixa marca sinistrat, i el van usar per a matricular un altre vehicle similar, amb el qual van reparar el vehicle sinistrat. Una vegada reparat, van denunciar el seu robatori amb la finalitat de cobrar, de nou, la indemnització i tornar a usar les seves peces.

Una vegada descobert el modus operandi, els agents van continuar realitzant gestions de recerca i recopilant informació tant de la Direcció General de Trànsit com de les diferents companyies asseguradores, procedint posteriorment a practicar les quatre detencions pels delictes de robatori de vehicles, estafa, simulació de delicte i pertinença a grup criminal.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Com penses que és la millor manera de fer front a les altes temperatures?