Desarticulen a Ponent un grup criminal especialitzats en furts amb el mètode de la 'sembra'

REDACCIÓ
Publicat: 
02-07-2022
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Desarticulen a Ponent un grup criminal especialitzats en furts amb el mètode de la 'sembra'
    Peu de foto: 
    Foto Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Lleida van detenir el dia 28 de juny un home i una dona, de 25 i 23 anys, com a presumptes autors de nou furts i un delicte de robatori amb violència.

Les detencions són el resultat d'una investigació iniciada el passat mes de setembre, després de tenir coneixement d'un augment de furts comesos en pàrquings de centres comercials de la demarcació de Lleida.

Els investigadors van detectar que els furts els feien amb la modalitat coneguda com la 'sembra', que consisteix en que un grup de persones, perfectament coordinades, despisten la víctima amb preguntes o llençant monedes al terra, quan aquesta està carregant les compres al maleter o quan acaba de pujar al vehicle. Quan tenen a la víctima entretinguda una tercera persona aprofita per furtar-li de l’interior del vehicle la bossa de mà o altres objectes de valor.

Les gestions fetes pels investigadors van permetre identificar els presumptes lladres. Fins la data estan presumptament relacionats amb nou furts i un robatori amb violència, comesos en pàrquings d'establiments comercials de Lleida. En un dels casos la víctima es va adonar del furt i els assaltants el van agredir lleument per assegurar la fugida, per aquest motiu es considera un robatori violent.

El passat dimarts es va detenir, a les Borges Blanques, un home i una dona relacionats amb aquest grup criminal. Cada membre tenia una funció concreta i delinquien junts de manera organitzada des del passat mes de setembre.

La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions, ni que els detinguts estiguin implicats en altres fets delictius de la mateixa tipologia.

Els detinguts, els quals tenen antecedents, van quedar en llibertat després de declarar en dependències policials, amb la obligatorietat de presentar-se davant del jutge quan siguin requerits.

Comparteix

També t'interessarà