Destaquen l'empoderament de les dones joves gitanes a la celebració del Dia Internacional del Poble Gitano a Alfarràs

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
09-04-2024
Actualitzat: 09-04-2024 5:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Destaquen l'empoderament de les dones joves gitanes a la celebració del Dia Internacional del Poble Gitano a Alfarràs
    Peu de foto: 
    Consell Comarcal del Segrià

El Consell Comarcal del Segrià dóna un ampli suport al poble gitano, especialment amb el programa SILARÍ, que busca l’empoderament de les dones gitanes joves. Aquest és el missatge que va traslladar Joan Carles Miró Puigvecino, vicepresident segon del Consell Comarcal del Segrià, als assistents a la celebració del Dia Internacional del Poble Gitano (8 d’abril), que es va anticipar dissabte a Alfarràs.

Miró, que és cap de l’àrea de Serveis Socials, Benestar Social i Família del Consell Comarcal, va compartir aquesta jornada, juntament amb l’alcalde d’Alfarràs, Joan Carles Garcia Guillamon, amb representants i membres del col·lectiu gitano, que disposa de l’associació Acció Social d’Alfarràs, presidida per Antonio Jiménez.

Miró explicà que “des del Consell Comarcal estem implantant el programa SILARÍ, que consta de 18 sessions, on entre d’altres ajudem a empoderar les dones gitanes joves per poder afrontar millor el seu futur i el dels seus fills”. El programa permet fer visites a la llar d’infants municipal, imparteix cursos d’alfabetització, i ensenya els valors econòmics i com gestionar-se.

Tant l’alcalde Joan Carles Garcia Guillamon com Antonio Jiménez, van agrair l’ajut i la implicació del Consell Comarcal. Jiménez va explicar “el bon resultat que estan donant les activitats que promou Acció Social d’Alfarràs, com ara cursos de repàs, activitats de lleure a l’aire lliure, partits de futbol amb altres pobles veïns i mediacions comunitàries del poble gitano”.

Tots tres van estar d’acord en fer una línia comuna d’actuació per tal d’aconseguir que “allò que el poble gitano aspira a ser amb la seva bandera: viure entre el cel i la terra fent camí cap a una autèntica llibertat en la nostra societat”.

Joan Carles Miró va donar molta importància a un punt “pel qual el poble gitano mostra un interès especial, que és el respecte a la gent gran”. “Crec -manifestà- que tots n’hem d’aprendre de com tracteu a les persones de major trajectòria a la vida, com les cuideu, les escolteu i les respecteu. Sens dubte sou un exemple per a tots.”

Comparteix

També t'interessarà