Desviaments de trànsit per la celebració de la Rodi Mitja Marató de Lleida

REDACCIÓ
19-11-2021
  • Desviaments de trànsit per la celebració de la Rodi Mitja Marató de Lleida

La celebració de la Rodi Mitja Marató de Lleida obligarà a fer diversos talls i desviaments de la circulació aquest diumenge a Lleida. La competició atlètica, de 21 km, transcorrerà íntegrament pels carrers de la ciutat. L’itinerari de la competició, que s’iniciarà a les 10 hores, comença i acaba a Rovira Roure passant per diferents carrers de la ciutat.

Desviaments previstos

Per a poder facilitar i garantir el muntatge de la infraestructura de la sortida i arribada, la concentració i escalfament previ dels atletes participants i la seguretat del recorregut hi ha previst els següents desviaments:

Sobre les 19 hores del dissabte dia 20 de novembre es procedirà al tall de trànsit de l’Av Rovira Roure, tram comprés entre l’Avda Onze Setembre i Passeig de Ronda per facilitar les tasques de muntatge de tota la infraestructura de sortida i arribada de la Cursa. El dissabte el tall només afectarà a la calçada de sentit d’entrada a la ciutat. El tall de l’altre sentit circulatori es completarà el propi diumenge a partir de les 8 hores i es mantindrà tallat i desviat fins que hagin finalitzat la cursa i les tasques de desmuntatge (aprox. les 14 hores).

A partir de les 8.30 hores es procedirà al tancament del sector interior de Ciutat Jardí tant des de la rotonda d’Onze de Setembre amb Joc de la Bola com des de la rotonda de la N-240 amb el carrer Olivera. També es desviarà el trànsit d’entrada a la ciutat pel Pont de Pardinyes des del Polígon El Segre, a l’alçada de la rotonda de l’antiga COPAGA.

A partir de les 8 hores es conformaran de forma progressiva els carrils de pas de Cursa per la Rambla de Ferran, Avda Francesc Macià, Avda Madrid i Avda Príncep de Viana on aquesta compartirà espai amb la resta de la circulació. Per a fer-ho es desviarà el trànsit de l’Avda Garrigues a l’Avda València, i de l’Avda Madrid a la Plaça Espanya.

A les 10 hores i fins aproximadament les 11 hores, els Mossos d’Esquadra procediran a tallar el trànsit de la N-240 (A-22) d’entrada a la ciutat, a l’alçada de Les Basses, orientant-lo cap a l’Autovia A-2, per a que entri a la ciutat per la LL-11.

A partir del moment de la sortida de la cursa i, com a criteri general, es tallarà i desviarà el trànsit de forma progressiva en el circuit moments abans de que el cap de cursa s’aproximi al punt de tall i es recuperarà la circulació tan aviat com el final de cursa l’hagi superat.

Al pas de cursa per la Rambla Ferran, Avda Francesc Macià i Avda Madrid es mantindrà el trànsit rodat que s’incorpori des d’Anselm Clavé, però aquest haurà de circular fins a la Plaça Espanya, lloc des d’ on podrà circular amb normalitat. En el sentit contrari no es permetrà circular més que al trànsit residual de la zona del barri de Noguerola, el qual podrà sortir del barri en direcció a la Plaça Agelet i Garriga per l’Avda Segre, seguint les indicacions dels desviaments habilitats.

A l’Avda Príncep de Viana es mantindrà el trànsit obert només en sentit Plaça Berenguer. El sentit contrari estarà reservat a la cursa, i es mantindrà tallat i desviat fins que el darrer corredor hagi superat la Plaça Europa en direcció Passeig de Ronda.

Recomanacions

Per creuar el riu amb el vehicle en direcció Bordeta, Magraners i/o Cementiri entre les 09.30 i les 13 hores, NO ES PODRAN UTILITZAR ni el Pont de Pardinyes, ni el de Príncep de Viana ni el Pont Vell. Per a fer aquests trajectes, qualsevol dels altres dos ponts (Instituts i Universitat) han de permetre els itineraris amb el destí esmentat sense dificultats.

Mentre duri la cursa però especialment en el tram horari entre les 11 i les 13 hores, es recomana als conductors que des de Balàfia o Pardinyes vulguin creuar a l’altra banda de la ciutat a través de Príncep de Viana, ho facin anant a trobar la A-2 a través de la N-230, LP-9221 o C-12, per a tornar a entrar a la ciutat per la C-13 i LL-11. Es un trajecte molt més llarg però els estalviarà aturades i retencions provocades pel pas dels corredors.

Es recomana també informar-se prèviament abans d’utilitzar el transport públic de la ciutat, ja que els autobusos de les línies que circulen pel recorregut de cursa també seran desviats dels seus itineraris mentre aquest estigui afectat.

Es recomana seguir en tot moment les indicacions dels agents de la Guàrdia Urbana, Mossos d’Esquadra, voluntaris de Protecció Civil i Personal Auxiliar Habilitat d’Organització de la cursa desplegats al llarg del seu recorregut.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta