Detinguda una especialitzada en robatoris arreu de Catalunya amb el mètode de l'abraçada

ACN
Publicat: 
15-10-2022
Actualitzat: 15-10-2022 5:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Detinguda una especialitzada en robatoris arreu de Catalunya amb el mètode de l'abraçada
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu (Mossos d'Esquadra)

Els Mossos d'Esquadra han detingut una lladre de 23 anys, multireincident i especialitzada en furtar arreu de Catalunya, i en especial a la comarca del Baix Penedès, a qui s'atribueix tres furts, dos robatoris amb violència i un abús sexual. La investigació va iniciar arran del primer fet detectat el passat 12 de juliol. Un home va denunciar que mentre es trobava a l'avinguda Generalitat del barri marítim de Coma-ruga (el Vendrell) amb la seva dona, una noia se'ls va acostar dient que els coneixia. Mentre la noia parlava amb la seva dona li va agafar a ell de la mà. Quan la parella li van dir que no es coneixien de res, aquesta va marxar. Al cap d’uns minuts l'home es va adonar que no tenia el seu rellotge, valorat en 2.500 euros.

La mateixa noia va tornar a actuar d’una forma similar el passat 19 d'agost, també a Coma-ruga, quan va abordar la víctima i li va oferir serveis sexuals per distreure'l i furtar-li també un rellotge de gamma alta. L'autora va abusar sexualment de la víctima, un home d'edat avançada, quan, per distreure'l de la seva voluntat real de sostreure-li el rellotge, el va agafar amb força de les mans i el va obligar a tocar-li els pits.

El tercer furt va ser el passat 10 de setembre a Segur de Calafell, i en aquesta ocasió la víctima va ser una dona. La detinguda va acostar-se a la dona per demanar-li una signatura per persones necessitades, i quan la víctima va firmar, la va abraçar per agrair-li, moment que va aprofitar per furtar-li el rellotge.

A més d’aquests tres furts, la unitat d’investigació va resoldre dos robatoris amb violència comesos, els dies 8 d'agost i 4 d'octubre, presumptament per la mateixa autora. En tots dos casos, la detinguda es va adreçar cap a la seva víctima, li va agafar fortament i amb violència del canell, li va sostreure el rellotge i va fugir ràpidament del lloc.

En tots els casos investigats, els Mossos van identificar la dona de 23 anys com a presumpta autora. Es tracta d'una dona amb més de 40 antecedents, la majoria per fets similars comesos arreu de Catalunya.

Durant la darrera setmana també va ser detinguda per ser la presumpta autora d'una dotzena d'altres delictes contra el patrimoni de la mateixa naturalesa comesos en els darrers mesos a localitats del Garraf, Vallès Occidental, Baix Camp, Tarragonès, la Selva o l'Alt Empordà.

Del seu modus operandi destaca l’especialització en el mètode mimosa, consistent en abraçar les víctimes amb qualsevol excusa i aprofitar per furtar-los les joies, la cartera o qualsevol objecte de valor. Aquesta detinguda també hauria comès diversos robatoris amb violència a la via pública, ja sigui perquè havia estat sorpresa durant el furt o directament en veure l’oportunitat per la inferioritat física de la víctima.

La detinguda va passar a disposició judicial dimecres i va quedar en llibertat amb càrrecs.

Comparteix

També t'interessarà