Detingut per cultivar més de 1.000 plantes de marihuana a casa

REDACCIÓ
06-03-2020
  • Detingut per cultivar més de 1.000 plantes de marihuana a casa

Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat dimarts un home de 21 anys, de nacionalitat albanesa i sense domicili conegut, com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric. La detenció és el resultat d'una investigació iniciada a finals del passat mes de febrer, després de tenir coneixement que s'havia detectat un consum excessiu de subministrament elèctric en un edifici de la població de Montoliu de Lleida.

Tanmateix varies informacions recollides pels investigadors denunciaven que, en horari nocturn, s’escoltaven sorolls de maquinaria de ventilació i una lleugera olor a marihuana. Arran d'aquests fets es van fer diversos dispositius de vigilància, els quals van confirmar la sospita que a l'interior de l’habitatge hi havia una plantació 'indoor' de marihuana.

El matí del passat dimarts, en el transcurs d'un dispositiu de vigilància, els mossos van detenir al carrer Mestre Tàpies de Montoliu la persona que, presumptament, gestionava la plantació i, posteriorment, es va precintar el domicili. L’endemà es va fer una entrada i perquisició a la casa on es van localitzar unes 1.000 plantes de marihuana, d'uns 60 centímetres, i una complexa instal·lació que permetria aconseguir diverses collites anuals. 

Concretament, disposaven d'una instal·lació elèctrica amb làmpades, un sofisticat sistema de reg amb un dipòsit d'aigua de gran capacitat, equips d'aire condicionat i un complex sistema de ventilació i d'extracció d'aire per evitar que la forta olor de les plantes pogués delatar l'existència de la plantació. A més, també es va comprovar que tota la instal·lació elèctrica estava connectada fraudulentament a la xarxa de subministrament.

El detingut ha passat avui a disposició judicial davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Lleida.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Els plans per aquestes vacances són...