⏯️ Detingut a Lleida un dels líders d'una banda que captaven immigrants irregulars

REDACCIÓ
21-08-2020
  • ⏯️ Detingut a Lleida un dels líders d'una banda que captaven immigrants irregulars
  • emmanillat detingut Mossos detenció delictes

La Policia Nacional ha detingut a Lleida i Vitòria els dos principals líders de dues bandes que captaven immigrants irregulars al Marroc o a la seva arribada amb pastera a Espanya i els traslladaven a França a canvi d'uns 200 euros. Les organitzacions criminals haurien facilitat l'arribada a França de centenars d'immigrants irregulars generant importants beneficis. La banda portava els clients a Madrid, Bilbao, Vitòria i San Sebastià, on els donaven bitllets de tren i autobús fins Irun, des d'on passaven a França. S'han detingut quinze persones a Bilbao, Vitòria, Madrid, Irun i Lleida. En els registres de dos domicilis a Vitòria s'han intervingut 3.000 euros, un vehicle, 24 telèfons mòbils, material informàtic i documentació diversa.

Les dues organitzacions criminals feien el pas d'Irun a França de maneres diferents. Una els traslladava en cotxe des d'Irun a Baiona, mentre que l'altra utilitzava línies d'autobús regulars en franges horàries determinades. 

En ambdós casos els immigrants anaven a una ONG de la ciutat francesa o a un centre d'acollida on esperaven fins a rebre al mòbil els bitllets per continuar fins el seu destí final a França o altres estats europeus.

Les quinze persones es van detenir com a presumptes autors de delictes de pertinença a organització criminal i contra els drets dels ciutadans estrangers. Ha dirigit la investigació el jutjat d'instrucció número 2 de Pamplona.
 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Com penses que és la millor manera de fer front a les altes temperatures?