⏯️ Detingut Pablo Hasél a la Universitat de Lleida

ACN
Publicat: 
16-02-2021
Actualitzat: 16-02-2021 12:42
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
 • ⏯️ Detingut Pablo Hasél a la Universitat de Lleida
 • Els Mossos s'emporten detingut el raper Pablo Hásel el 16 de febrer del 2021
  Peu de foto: 
  Foto Miquel de Santiago
 • ⏯️ Detingut Pablo Hasél a la Universitat de Lleida
  Peu de foto: 
  Peu de foto: Miquel De Santiago
 • ⏯️ Detingut Pablo Hasél a la Universitat de Lleida
  Peu de foto: 
  Peu de foto: Miquel De Santiago
 • ⏯️ Detingut Pablo Hasél a la Universitat de Lleida
  Peu de foto: 
  Peu de foto: Miquel De Santiago
 • Estudiants que donen suport a Pablo Hasél davant d'una línia d'agents antiavalots dels Mossos d'Esquadra per impedir la detenció del raper al rectorat de la Universitat de Lleida

Els Mossos d'Esquadra han detingut el raper Pablo Hasél en un operatiu que ha començat aquest dimarts a primera hora del matí. La detenció s'ha produït fa pocs minuts i els Mossos d'Esquadra s'han emportat Hasél enmig de crits de suport d'estudiants i altres persones que s'havien concentrat al voltant de la universitat. Els Mossos han tret un a un els estudiants que s'havien atrinxerat a l'edifici amb el raper per donar-li suport, en una tancada que va començar dilluns. Hasél està condemnat a 2 anys i 9 mesos per l'Audiència Nacional per enaltiment del terrorisme i justifica la tancada al rectorat per evitar posar "fàcil" la seva detenció perquè ingressi a presó. El termini per entrar a un centre penitenciari va vèncer divendres passat.

Un dispositiu policial ampli ha envoltat l'edifici del rectorat de la Universitat de Lleida aquest dimarts a primera hora del matí. Agents antiavalots dels Mossos d'Esquadra han desmuntat les barricades que els activistes que donen suport a Pablo Hasél havien muntat amb mobiliari de la universitat als accessos de l'edifici per bloquejar l'entrada de la policia. 

Un cop a dins, els agents han tret un a un els estudiants que s'havien atrinxerat amb Hasél i els han identificat, però no consten detencions a part de la del raper. No s'han produït càrregues. Quan Hasél s'ha quedat sol, els Mossos l'han detingut. 

El raper ha sortit detingut pels Mossos, que l'han emmanillat just abans d'entrar al cotxe policial. Abans, ha cridat "Mort a l'estat feixista", davant de les persones concentrades per donar-li suport. 

L'Audiència Nacional va confirmar aquest dilluns l'ordre d'empresonament contra el raper, que havia presentat un recurs de súplica. El tribunal rebutja el recurs, com demanava la fiscalia, i manté vigent l'ordre d'empresonament, que donava de termini fins divendres passat a Hasél per ingressar voluntàriament a presó per complir la pena de nou mesos per enaltiment del terrorisme amb l'agreujant de reincidència i injúries a la Corona i les forces de seguretat.

Comparteix

També t'interessarà