Detingut un empresari lleidatà per estafar a immigrants il·legals

REDACCIÓ
Publicat: 
30-06-2022
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Detingut un empresari lleidatà per estafar a immigrants il·legals
    Peu de foto: 
    Imatge d'Arxiu

Agents de la Policia Nacional han detingut a un empresari lleidatà establert a la província d'Osca per estafar a immigrants il·legals, cobrant-los altes quantitats de diners a canvi d'un contracte de treball amb el qual poder regularitzar la seva situació a Espanya.

Aquesta detenció s'ha dut a terme després d'una recerca conjunta entre les Brigades d'Estrangeria d'Osca i Lleida, en rebre aquestes unitats especialitzades la denúncia d'alguna d'aquestes víctimes.

Les gestions realitzades van permetre als investigadors esbrinar que aquest empresari no sols utilitzava la seva pròpia empresa situada a Lleida per a formalitzar contractes, sinó que també elaborava falsos contractes de treball utilitzant les dades d'altres empreses als quals havia tingut accés amb motiu d'una ocupació anterior, falsejant fins i tot els segells d'aquestes empreses.

Els agents han localitzat a un total de 18 víctimes, totes elles persones estrangeres en situació irregular, de les quals l'arrestat es va aprofitar de la seva situació de vulnerabilitat. Pels contractes de treball oferts, l'investigat cobrava entre 1500 i 4500 euros, estimant els investigadors en 45.000 euros els diners que va obtenir fruit d'aquesta activitat.

En el marc d'aquesta operació, els agents també van procedir a la detenció d'una empleada que, de connivència amb el seu cap, s'encarregava també d'elaborar aquests contractes i facilitar-los als estrangers que acudien a l'oficina de l'empresa.

Comparteix

També t'interessarà