Detinguts per cultivar més de 1.500 plantes de marihuana a la Segarra

REDACCIÓ
09-07-2021
  • Detinguts per cultivar més de 1.500 plantes de marihuana a la Segarra
  • Detinguts per cultivar més de 1.500 plantes de marihuana a la Segarra

Els Mossos d'Esquadra van detenir ahir dos homes, un de 79 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Barcelona, i l'altre de 25 anys, de nacionalitat albanesa i veí de Guissona (Segarra), com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric. La detenció és resultat d'una investigació oberta a finals del passat mes de març, després de tenir coneixement de l’existència d’una plantació de marihuana a l’interior d'una casa situada al carrer Rambla Segadors, de Guissona.

Després d'unes comprovacions inicials, es van realitzar varis dispositius de vigilància que van permetre trobar indicis que van confirmar les sospites. Finalment, ahir al matí es va realitzar una entrada i perquisició al domicili investigat. Durant l’escorcoll es van intervenir 1502  plantes de marihuana, que estaven a la planta baixa de la casa. A la planta superior, que estava dedicada a l'assecatge, van trobar tres recipients i una bossa amb 250 grams de cabdells de marihuana assecats i bàscules de precisió, així com material per preparar la droga per una venda imminent.

A més, disposaven d’una complexa instal·lació formada per làmpades, transformadors, ventiladors, extractors i material fitosanitari per tal d'afavorir el ràpid creixement de les plantes. Els investigadors també van constatar que els detinguts havien manipulat la instal·lació per connectar-se fraudulentament a la xarxa elèctrica.

Els detinguts passaran properament a disposició judicial davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Cervera. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions. 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?