Detinguts dos veïns de Lleida per una onada de robatoris en casetes de reg

REDACCIÓ
15-05-2018
  • Detinguts dos veïns de Lleida per una onada de robatoris en casetes de reg

La Guàrdia Civil ha detingut dos veïns de Lleida de 33 i 50 anys com a presumptes autors de 18 robatoris en instal·lacions de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) pròximes al canal de Saidí i a l’entorn de l’embassament de Sant Salvador, al Baix Cinca. Amb nombrosos antecedents de Guàrdia Civil, Policia Nacional i Mossos d’Esquadra, un jutge de Montsó va decretar presó provisional per a un d’ells, mentre que l’altre arrestat va quedar en llibertat amb càrrecs.

La investigació es va iniciar el desembre de l’any passat arran d’una onada de robatoris en casetes de camp propietat de l’organisme de conca. Els autors dels robatoris no només sostreien de l’interior d’aquestes construccions les bateries utilitzades per als sistemes automatitzats d’obertura de les comportes que proveeixen els terrenys agrícoles, sinó que causaven nombrosos danys en els accessos. Les destrosses han estat valorades en 11.000 euros.

Els investigadors van poder determinar que les bateries eren venudes posteriorment en un centre de gestió de residus de Lleida. Els lladres van actuar en un radi d’acció de 1.000 quilòmetres quadrats i prenien grans mesures de seguretat per no ser localitzats. Amb els robatoris no només afectaven els interessos de la CHE, sinó que perjudicaven greument els agricultors que es proveeixen de l’aigua de les instal·lacions per al reg de les seues explotacions. Finalment, la Guàrdia Civil va aconseguir detenir els presumptes autors dels robatoris i recuperar la pràctica totalitat de les bateries sostretes, el troquelat de les quals va ser essencial de cara a la identificació.

Són acusats de 18 delictes de robatoris amb força en les coses i tres delictes de danys.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta