Dijous Gras amb ganes de Carnestoltes

M.C./ AGENCIAS
21-02-2020
  • Dijous Gras amb ganes de Carnestoltes
  • Carnaval de Lleida
  • Dijous Gras amb ganes de Carnestoltes
  • Dijous Gras amb ganes de Carnestoltes

La plaça de la Catedral es va convertir ahir en l’epicentre de la celebració del Dijous Gras a Lleida, que marca el tret de sortida de la celebració del Carnaval de la capital del Segrià amb la tradicional Tupinada. A les sis de la tarda, una trentena de voluntaris de la Germandat de Pau Pi van començar els preparatius d’aquest àpat a base de costelles de porc, llonganissa i llom. Tenien previstes unes cinc-centes racions per repartir entre els comensals que compraven el seu tiquet a la carpa de l’Eix Comercial.

Les postres van anar a càrrec del Gremi de Forners de les Terres de Lleida, que va posar el moment més dolç de la jornada amb els pastissos de Carnaval. Les activitats gastronòmiques també van ser les protagonistes a Sort, on els alumnes de l’escola Àngel Serafí Casanovas van participar en l’elaboració d’embotits típics, com el xolís, a la Festa del Mandongo. La celebració pretén compartir amb els més petits l’antiga tradició de la matança del porc, que es duia a terme a gairebé totes les cases del Pallars. Des de l’associació gastronòmica La Xicoia, Jaume Mora va apuntar que “és important que els nens descobreixin el procés d’elaboració de molts embotits que es mengen i que són característics de la comarca, com el farcit de Carnaval. Després del taller, multitud de veïns van poder degustar el mandongo durant un dinar popular. I a Castellciutat, escolars van recórrer els carrers acompanyats a l’acordió per Pep Lizandra. També es va celebrar un concurs infantil de disfresses.

Controls contra les imprudències al volant
El Servei Català de Trànsit ha posat en marxa una campanya de conscienciació per evitar les imprudències al volant durant les festes de Carnestoltes. Amb aquest objectiu, els Mossos d’Esquadra i les Policies Locals duen a terme des d’ahir i fins dimecres més de 570 controls de drogues i alcohol a les carreteres catalanes, dels quals 180 estan programats per al cap de setmana. Durant les campanyes preventives de l’any passat contra el consum d’aquestes substàncies, els agents van denunciar un total de 2.456 conductors per positius en alcohol i 911 per consum de drogues.
Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que en els últims anys s'han incrementat la intolerància en la nostra societat?