Diversió contra el càncer infantil

R.RÍOS
17-07-2018
  • Diversió contra el càncer infantil
  • Diversió contra el càncer infantil
  • Diversió contra el càncer infantil

Són un centenar de nens, d’entre set i setze anys, gaudint d’un campament i de la naturalesa de la Val d’Aran durant les vacances escolars. Fins aquí, l’estiu de qualsevol jove si no fos perquè tots ells han superat un càncer o estan immersos en la lluita contra aquesta malaltia. Són els protagonistes de la dinovena edició de les colònies que organitza l’AECC Lleida, que van arribar diumenge a l’alberg Era Garona de Salardú des de diferents punts d’Espanya (set són de Ponent) per passar una setmana fent ràfting o muntant a cavall.

Una atapeïda agenda a la qual aquest any s’han sumat per primera vegada activitats d’integració amb l’entorn, com un taller de construcció de nius per a aus que col·locaran els rurals a la zona, una visita a la residència de persones grans per participar en activitats terapèutiques o un contacontes a la biblioteca municipal. “L’objectiu és que comparteixin experiències i que normalitzin el procés de la malaltia fora de l’hospital”, explica Dolors Zapata, psicooncòloga i coordinadora de les colònies. I és que encara que són molts els participants que ja han superat la malaltia, generalment tumors del sistema nerviós central o leucèmies, alguns es van sotmetre a una sessió de tractament divendres i tornaran a fer-ho dilluns, just a l’acabar les colònies.

“Per a tothom aquesta setmana és una empenta que els ajudarà a millorar la qualitat de vida i a tenir una adherència més gran el tractament”, assegura Zapata.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veus encertada la nova limitació de les reunions socials a 6 persones?