Donen 500.000 € per millorar la residència de gent gran de la Seu

REDACCIÓ
25-10-2019
  • Donen 500.000 € per millorar la residència de gent gran de la Seu

La Fundació solidària Llar Cristiana Maria Maestre va fer ahir una donació de 500.000 euros a la Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell per a la renovació de la residència sociosanitària del Sant Hospital, que atén nombrosos malalts i persones grans de la comarca de l’Alt Urgell.

Les dependències del bisbat de l’Urgell van acollir ahir dijous l’acte d’entrega d’aquesta ajuda, al qual van assistir l’arquebisbe Joan-Enric Vives, com a president de la fundació Maria Maestre, i l’alcalde de la Seu i director del Sant Hospital, Jordi Fàbrega, a més d’altres autoritats.

Els diners serviran per renovar les instal·lacions de la residència sociosanitària de l’hospital

La Fundació Llar Cristiana Maria Maestre es va formar després de la mort el 2010 de Maria Maestre Pal, que va donar al Bisbat d’Urgell els seus béns amb la condició que servissin per fer obres de caritat i pietat. Entre el patrimoni que Maestre va donar a l’església consta una parcel·la d’uns 26.000 metres quadrats per construir una residència sacerdotal per a capellans jubilats, que encara no s’ha construït, o la planta baixa de la casa familiar a Càritas d’Urgell.

En vida, va portar a terme nombroses obres solidàries com la donació d’uns terrenys als anys setanta per a la construcció de l’Escola Taller Claror per a persones amb discapacitat intel·lectual o la creació d’una guarderia gratuïta per a les famílies més necessitades que ofereix els seus serveis ininterrompudament des del 1958.

D’altra banda, Lleida es va mantenir l’any passat com la segona província catalana en la qual es van registrar més llegats solidaris. Segons el Col·legi de Notaris de Catalunya, un total de quinze lleidatans van donar part de l’herència a entitats religioses, fundacions i ONG. L’import total d’aquests testaments solidaris va ascendir el 2018 a més d’1,17 milions d’euros a Ponent.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veus encertat confinar de nou Lleida i el Baix Segrià?