Donen ‘tablets’ i mòbils perquè pacients contactin amb la família

S.C.D.
Publicat: 
28-04-2020
Actualitzat: 28-04-2020 18:33
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Donen ‘tablets’ i mòbils perquè pacients contactin amb la família

La Societat Catalana de la Tecnologia (SCT) i la companyia Fibracat han donat més d’una desena de tablets als hospitals Arnau de Vilanova i Santa Maria i a les residències Balàfia I i Balàfia II perquè els malalts de coronavirus o els residents puguin comunicar-se amb els seus familiars. Així mateix, han entregat unes webcams al Santa Maria per poder fer seguiment de malalts del virus. Així ho assegura una de les impulsores d’aquesta campanya a Lleida, denominada TelecomuniCAT, la coordinadora del grup de treball ICE STEAM de la Universitat de Lleida (UdL), Esther Pintó. “El projecte va arrancar a Barcelona, però fa tres setmanes que actuem a Lleida en col·laboració amb els laboratoris TIC del parc de Gardeny amb l’objectiu de donar als malalts de coronavirus els dispositius i la connexió necessària perquè puguin relacionar-se amb els seus familiars a distància”, va dir Pintó. Per això, des de la SCT s’encarreguen de repartir i rebre tauletes, la majoria donades per particulars, mentre que Fibracat s’encarrega de dotar-les de connexió.

En aquest sentit, Pintó va dir que, a banda de donar aquests aparells ,“hem donat dos rúters per a l’hotel Nastasi i les residències de Balàfia I i II perquè puguin tenir una millor connexió a internet, atès que la que tenien era insuficient i ara ja tindran una cobertura fixa que podran utilitzar fins i tot després que acabi aquesta crisi”.

La tecnologia s’ha convertit en una aliada més per fer front a la crisi del coronavirus i poder comunicar-se amb familiars i amics i és per això que des de TelecomuniCAT han fet una crida a la població perquè els donin totes les tablets i mòbils que no utilitzin per entregar-los a hospitals i residències. “Fins ara hem rebut més telèfons mòbils que tauletes, però a Lleida necessitaríem més dispositius de qualsevol tipus, perquè les demandes que hem atès les hem cobert amb donatius procedents de Barcelona”, va lamentar Pintó, que va assenyalar que, a part dels hospitals de la capital, la campanya també donarà tablets i mòbils al de la Seu d’Urgell.

Comparteix

També t'interessarà