Donen un mes a Arties per millorar les condicions de vida dels dos óssos

r. ramírez
21-08-2015
  • Donen un mes a Arties per millorar les condicions de vida dels dos óssos

El Conselh Generau d'Aran concedirà un mes a l'entitat municipal descentralitzada (EMD) d'Arties perquè millori les condicions de vida dels dos óssos del parc zoològic de la localitat i les mesures per tal de garantir la seguretat de visitants i assistents. D'aquesta manera ho va confirmar l'administració aranesa, que va emetre aquest dijous aquesta proposta de resolució arran de la inspecció que agents dels Mossos d'Esquadra i tècnics de la Generalitat van dur a terme setmanes enrere. Aquesta revisió va coincidir amb una nova campanya d'entitats ecologistes per reclamar que els animals siguin traslladats de la Val a una reserva (vegeu el desglossament).

Entre les deficiències a corregir, destaca l'absència d'un "pla d'enriquiment ambiental": un programa d'actuacions que exigeix la normativa per mantenir actius i entretinguts els animals en captivitat. Una cosa que pot fer-se, segons fonts del Conselh, ocultant menjar als óssos o facilitant-los fruita congelada en els mesos d'estiu perquè hagin de dedicar temps i esforç a alimentar-se, tal com succeeix al medi natural. El Conselh exigeix també un pla sanitari per regular l'atenció veterinària als óssos.

L'administració aranesa va indicar que l'informe no constata problemes en l'estat físic dels animals. Això contrasta amb la mala salut que els atribueixen entitats conservacionistes. Fonts del Conselh, per la seua part, van apuntar que, si bé la inspecció va ser únicament visual, hauria anat acompanyada d'un examen veterinari en cas d'haver detectat possibles problemes sanitaris.

La proposta de resolució exigeix també a Arties reforçar els pastors elèctrics que dissuadeixen els óssos de creuar la tanca i incorporar mesures que facilitin als assistents tancar els animals quan entrin al recinte per a exàmens veterinaris o per netejar-los. També recomana augmentar l'alçària del camp clos.

 

assistents i visitants

L'informe del Govern insta a millorar la seguretat per als assistents dels óssos i els visitants del parc

 

Comparteix

També t'interessarà