Dos estudiants de Lleida entre els 40 millors investigadors

REDACCIÓ
18-06-2019
  • Dos estudiants de Lleida entre els 40 millors investigadors
  • Dos estudiants de Lleida entre els 40 millors investigadors

El Centre Eurollatinoamericà de Joventut de Molina, a Màlaga, va obrir ahir el XXXI Certamen Jóvenes Investigadores 2019, al qual es van presentar un total de 312 estudiants de tot l’Estat, dels qual se’n van seleccionar quaranta. Dos d’aquestes estudiants són lleidatanes: Itziar Larumbe, alumna de Batxillerat al Màrius Torres, i Carla Vadillo, exalumna del centre i ara a la UdL.

Vadillo ha estat seleccionada pel Treball de Recerca de Batxillerat Palos de telégrafo de Lleida a Almería. Vida y obras de Celia Viñas, que recorre la biografia i l’obra de la poeta nascuda a Lleida, que aquesta jove, que també va ser finalista dels premis de la UdL, considera que es pot definir com una sinsombrero, amb referència al documental de Tània Balló que reivindicava les dones ignorades de la Generació del 27. Esther Riba és la tutora del treball de Vadillo, que va partir del descobriment de Celia Viñas en un article publicat a la contraportada de SEGRE per la periodista Anna Sàez.

Per la seua banda, el treball d’investigació d’Itziar Larumbe versa sobre el musclo zebra. Sota el títol El mejillón zebra, Dreissena polymorpha. Biología y modelización de su distribución por las aguas continentales de Catalunya, aquesta jove va estudiar mostres d’aigües del canal d’Urgell i va recopilar dades dels llocs en els quals s’ha localitzat a Catalunya. Aquest treball va ser supervisat per la professora Roser López.

Les dos alumnes hauran de defensar-los públicament al congrés i opten a premis de fins a 6.000 euros així com a estades de dos setmanes en centres d’Investigació del Consell Superior d’Investigacions Científiques. L’any passat, una altra exalumna del Màrius tutoritzada per Esther Riba, Anna Pladevall, ja va aconseguir un reconeixement.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta