Dos mil places addicionals en les oposicions a docents

J.M.A
25-10-2019
  • Dos mil places addicionals en les oposicions a docents

El departament d’Educació ha confirmat als sindicats que aquest curs convocarà oposicions per cobrir com a mínim 3.054 places més de docents, després de les 5.005 del curs passat, amb la qual cosa compleix amb la planificació fixada que preveu un total de 15.658 places en cinc convocatòries, des del 2018 fins al 2022, per reduir el percentatge d’interins.

A més, fonts sindicals van indicar que Educació preveu convocar 2.020 places addicionals per cobrir les baixes per jubilació o altres motius, com a taxa de reposició de la plantilla d’aquest exercici amb la qual cosa el nombre final superarà les 17.600. En principi, les oposicions per a aquestes últimes tindrien lloc l’any 2022.

Les 3.054 fixades inicialment per aquest curs –la xifra encara no és definitiva– són majoritàriament de professor de Secundària, en concret 2.946, mentre que unes altres 60 són de professor d’Escola Oficial d’Idiomes i les 48 restants, d’altres especialitats, com arts plàstiques. El sindicat Comissions Obreres ha demanat també que la convocatòria inclogui totes les que han quedat desertes a les oposicions del curs passat, que són 458 de FP i 68 de Primària.

Denuncien també que “s’ha posat en dubte l’honorabilitat del conjunt del professorat amb falses acusacions d’adoctrinament” i critica el decret de plantilles.

La junta de personal docent demana la dimissió de Bargalló

La junta de personal docent no universitari de Lleida ha enviat una carta al conseller d’Educació, Josep Bargalló, en la qual reclama la seua dimissió per les “inacceptables” paraules a Tortosa, quan va dir que alguns funcionaris estan “apalancats ”, i l’insta a donar explicacions en una taula sectorial. La junta defensa que han començat el curs “amb tota l’energia, professionalitat i voluntat”, malgrat que “des de fa temps estem maltractats pel nostre departament, que ens ha imposat retallades de plantilles, recursos, sous i drets laborals”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veus encertat confinar de nou Lleida i el Baix Segrià?