Dos milions per evitar inundacions als rius de Lleida

REDACCIÓ
14-02-2020
  • Dos milions per evitar inundacions als rius de Lleida

L’ACA ha aprovat una línia d’ajuts de fins a dos milions d’euros per confinançar actuacions que redueixin el risc d’inundacions en els trams fluvials urbans de les conques catalanes del riu Ebre i del Xúquer (a Terres de l’Ebre). Els ajuts es destinaran a obres en infraestructures de serveis i comunicacions, així com zones de patrimoni històric i cultural. Els treballs han d’estar finalitzats abans del 31 d’octubre de l’any 2022 i a més a més de minimitzar el risc d’inundacions, hauran de ser compatibles amb la funcionalitat ambiental de la zona beneficiada.

Aquests ajuts s’atorgaran quan s’aprovin els pressupostos de la Generalitat d’aquest any 2020. S’atorgaran ajudes de fins al 80 per cent del total de l’actuació en funció de la població censada. Actualment l’ACA està treballant en l’adequació de les riberes catalanes de la conca de l’Ebre afectades pel temporal de l’octubre. Concretament al riu Gorgs a l’Albi i treballs a les Borges Blanques. Ben aviat s’iniciaran treballs a Cervià de les Garrigues, la Floresta i Barbens (riu Ondara).

D’altra banda, el subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, va informar la comunitat de regants del Canal d’Urgell de les obres que es porten a terme en la infraestructura de reg com a conseqüència del temporal del mes d’octubre.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?