Dos noves escultures per al santuari de Sant Ramon

X. SANTESMASSES
28-08-2020
  • Dos noves escultures per al santuari de Sant Ramon

La façana d’estil barroc del santuari de Sant Ramon llueix des d’aquesta setmana als laterals dos noves escultures de pedra dedicades als fundadors de l’orde mercedari sant Pere Nolasc i santa Maria de Cervelló (segle XIII). Es tracta de dos figures a mida real obra de l’artista de Valls Jaume Bernaveu.

Les dos fornícules que les allotgen estaven buides des que les escultures originals van quedar destruïdes durant la Guerra Civil.

La façana del temple, que s’ha restaurat en els últims anys, llueix també a la part central l’escultura de sant Ramon. Aquestes noves figures seran la novetat de la festa dedicada al sant de la Segarra, que tindrà lloc aquest dilluns vinent.

Val a destacar que tant el consistori com l’orde mercedari preveien ahir mantenir aquesta celebració tradicional, que tindrà lloc durant el cap de setmana i culminarà dilluns que ve amb la festa del sant, amb els Tres Tombs i les vuit litúrgies que tenen lloc durant el dia. Per la seua banda, el municipi de Torà, que també celebra les festes patronals el cap de setmana en honor a sant Gil, ha suspès gairebé tots els actes festius.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?