Dos usuaris de Down Lleida inicien pràctiques laborals a l'Arnau de Vilanova

REDACCIÓ
Publicat: 
21-03-2023
Actualitzat: 21-03-2023 11:15
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Dos usuaris de Down Lleida inicien pràctiques laborals a l'Arnau de Vilanova
    Peu de foto: 
    ICS Lleida, Alt Pirineu i Aran

L’Institut Català de la Salut a Lleida, Alt Pirineu i Aran i Down Lleida han firmat un conveni de col·laboració a través del qual usuaris de l’associació podran fer pràctiques laborals no remunerades a l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova. Dos usuaris de Down Lleida, Anna Camí i Jordi Balcells, ja han començat aquest mes de març les seves pràctiques als serveis de llenceria i cuina de l’Hospital, en el marc del projecte d’inserció sociolaboral Integra XXI.

Concretament, Anna Camí forma part de l’equip de llenceria. La seva feina consisteix a classificar, plegar roba i embossar-la. Per la seva banda, Jordi Balcells treballa a la cuina i la cafeteria del centre, gestionada per l’empresa de restauració Serhs Food. Entre altres funcions, s’encarrega de la cinta d’emplatar i d’embossar el pa i els coberts. Tots dos afirmen que estan molt satisfets de la feina que fan i que han tingut una molt bona acollida per part de l’equip de professionals que treballen en aquests serveis. Les pràctiques tindran una durada d’un any i la voluntat és allargar aquest conveni de col·laboració entre ambdues entitats.

Down Lleida és una entitat sense ànim de lucre que, des de l’any 1995, treballa per millorar la qualitat de vida de les persones amb la síndrome de Down i altres discapacitats intel·lectuals de la ciutat de Lleida i província. Promou la igualtat d’oportunitats en l’àmbit educatiu, laboral, formatiu, vida independent, oci, esport i voluntariat. També treballa per afavorir un canvi de visió en la societat actual, en la manera de veure i considerar les persones amb discapacitat intel·lectual. El seu àmbit d'actuació és la ciutat de Lleida i província i, actualment, compten amb un total de 140 famílies sòcies.

Associació Down Lleida
Més sobre Down Lleida

Integra XXI és el projecte d’inserció sociolaboral per a persones amb síndrome de Down i altres discapacitats intel·lectuals, a l’empresa ordinària de Down Lleida. Aquest projecte es va iniciar el 2003 i utilitza la metodologia del Treball amb Suport. La integració laboral és un mitjà perquè les persones amb discapacitat aconsegueixin elaborar la seva pròpia identitat i perquè puguin anar construint el seu projecte de futur, madurant integralment com a persones. El treball dona l’oportunitat de participar de manera activa en la societat i constitueix la via d’accés al món de les persones adultes.

Actualment, Down Lleida dona suport a un total de 64 persones en edat laboral amb síndrome de Down i altres discapacitats intel·lectuals, de les quals 31 són homes i 33 són dones, i compta amb més de 40 empreses col·laboradores.

SERHS Food és la primera empresa de restauració col·lectiva de l’Estat espanyol certificada amb la norma FSSC 22000 v5.1 i que també compta amb l’ISO 9001:2015 sobre qualitat i l’ISO 22000:2018 sobre seguretat alimentària. Des de l’origen de l’empresa, ara fa més de 40 anys, el vessant humà, solidari i la sostenibilitat han estat pilars fonamentals de la seva actuació.

Comparteix

També t'interessarà