Referent de la setmana

Associació Down Lleida

LLEIDACOM / Lourdes Farré
Associació Down Lleida

L'Associació Down Lleida promou la transformació social, en la recerca d'igualtat d'oportunitats entre les persones amb síndrome de Down i altres discapacitats intel·lectuals.

L'Associació Down Lleida va néixer l'any 1955 com una entitat sense ànim de lucre, fruit de la iniciativa d'un grup de pares i mares que tenien com a objectiu millorar la qualitat de vida de les persones amb síndrome de Down, per tal d'ajudar-les a la seva incorporació activa dins la societat. Aquesta, va ser declarada d'utilitat pública pel Ministeri d'Interior l'any 2000, i actualment ja compta amb un àmbit d'actuació a Lleida ciutat i província i un total de 115 famílies sòcies, que tenen veu i vot tant en les reunions d'Assemblea General, com en les diferents activitats i serveis oferits per l'Associació.

Down Lleida treballa amb la missió de promoure la transformació social, en la recerca de la igualtat d'oportunitats entre les persones amb síndrome de Down i altres discapacitats intel·lectuals en els diferents àmbits socials, mitjançant l'empoderament d'aquests quant a la presa de decisions, autonomia i benestar, tot potenciant les seves capacitats al llarg del seu projecte de vida, i per aquest motiu, treballen amb els següents valors:

Protagonisme: de les persones amb la síndrome de Down i altres discapacitats i de les seves famílies.
Acollida: de totes les persones.
Inclusió: de les persones amb la síndrome de Down i altres discapacitats en tots els àmbits socials.
Eficàcia: mitjançant el treball en xarxa que asseguri un aprenentatge conjunt i un enriquiment mutu als professionals.
Excel·lència: en l'atenció a les persones i gestió dels suports necessaris.
Transparència: informant la societat sobre la finalitat i els resultats de la inversió als diferents Programes.

L'associació vol afavorir a la normalització i inclusió, amb una equiparació real des de la solidaritat i el respecte en el qual conformar una societat tolerant i plural, on les persones amb discapacitat siguin les protagonistes de la seva vida, en igualtat de condicions a la resta de persones.

Un equip de treball, que amb la seva tasca diària, té com a objectiu principal promoure un canvi de mentalitat en la nostra societat actual, quant a la manera de veure i considerar les persones amb síndrome de Down i altres discapacitats intel·lectuals.

L'Associació Down Lleida ha rebut diversos premis i reconeixements des dels seus inicis, entre els quals:
• Premi Lluís Martí al Valor Social (2019)
• Premi Gran Persona dels Armats de Lleida (2019)

Per altra banda, a Down Lleida acolleixen qualsevol mena d'ajut que tothom vulgui o pugui oferir, per complir entre tots la missió d'ajudar, donar visibilitat i lluitar perquè les persones amb síndrome de Down i discapacitat intel·lectual puguin demostrar al món que no és una malaltia, sinó una característica que els fa especials. Pots participar-hi brindant la teva ajuda com a voluntari/ària, un acte altruista i solidari, fen-te soci/sòcia, fent un donatiu o amb les compres de productes solidaris per a l'Associació.

Des de Lleida.com t'animem a solidaritzar-te i agraïm la tasca que fa l'Associació Down Lleida per contribuir a fer aquesta societat cada dia una mica més equitativa, inclusiva, solidària, tolerant i plural.

Més referents »

Comparteix

Agenda

juny

dl dt dc dj dv ds dg
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 

Enquesta