Dotze carrosses i tones de caramels per rebre els Reis Mags a Lleida

REDACCIÓ
04-01-2020
  • Dotze carrosses i tones de caramels per rebre els Reis Mags a Lleida
  • Dotze carrosses i tones de caramels per rebre els Reis Mags a Lleida

Lleida ho té tot a punt per rebre demà els Reis Mags d’Orient, amb una cavalcada que presenta aquest any alguns canvis, com que no passarà pel barri de Cappont i que comptarà amb seixanta nens que desfilaran a la comitiva després de ser elegits en un sorteig públic.

Com és tradició, Melcior, Gaspar (que serà una dona) i Baltasar arribaran a l’estació de Renfe a les 17.30 hores i a les sis de la tarda començarà el recorregut de dos quilòmetres per la plaça Ramon Berenguer IV, rambla Ferran, avinguda Francesc Macià, Blondel, avinguda Madrid, plaça Espanya i avinguda Blondel, fins a arribar a la Paeria. Prop de 500 persones i dotze carrosses integraran la comitiva dels Reis Mags, que repartirà dos tones de caramels entre el públic. Així mateix, un centenar de professionals dels cossos de seguretat i d’emergències vetllaran per la protecció dels assistents al llarg de tot l’esdeveniment.

El seguici dels Mags d’Orient inclourà grups de música i animació així com diferents col·lectius culturals de Lleida: Ministrers de Lleida, Cia. Zum Zum, Cia Xirriquiteula, Gegants, lo Marraco, Cia Xip Xap, Cia SAC Espectacles, Cia Baldufa, Talia Teatre, Cia El Sidral, Armats de la Sang, Castellers de Lleida, Campi qui Pugui, La Banda Retocada, La Maquinista Dixie Band, Ilerband, els Cavallets, Cap-grossos, la colla de grallers Els Carreters, Camarlenc i el Grup Carrer Cavallers (pastorets, grallers i percussió).

Una de les novetats de la cavalcada d’enguany ha estat el sorteig públic per seleccionar els 60 infants que acompanyaran els Reis Mags en el seu seguici per Lleida.

L’Ajuntament de Lleida habilitarà tres espais inclusius en el recorregut de la cavalcada per a persones amb cadira de rodes o mobilitat reduïda. Els punts, senyalitzats amb tanques, estaran situats: a la rambla de Ferran, a l’altura dels números 33-37; a l’av. de Blondel, entre els números 38-44, i a l’av. de Madrid, 32-36.

Així mateix, els Reis d’Orient disposaran d’un servei d’intèrpret de llengua de signes a l’hora de fer els parlaments per tal que tota la ciutadania pugui tenir accés als seus missatges.

 

La Guàrdia Urbana recomana utilitzar el Pont dels Instituts i el de Pardinyes per travessar el riu i accedir al barri de Cappont o al centre de la ciutat. Pel que fa als veïns de la zona de Noguerola, podran entrar i sortir per l’av. del Segre (sector Pardinyes). Mentre duri la cavalcada, la connexió entre el barri de Pardinyes i el centre de la ciutat no es podrà per l’av. del Segre, s’haurà de circular pel carrer Comtes d’Urgell i l’av. Prat de la Riba.

Pel que fa al transport públic, els autobusos que circulen per l’itinerari de la cavalcada seran desviats i quedaran anul·lades de la seva ubicació natural les parades de Taxi de la plaça Berenguer IV i de l’av. Blondel, que es traslladaran temporalment a zones pròximes (av. Príncep de Viana i av. Catalunya, respectivament).

També, com és habitual, el pas de la cavalcada de reis modificarà puntualment el funcionament dels pàrquings soterrats de la plaça Sant Joan i el de l’av. Madrid.   

 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que és adequat que els nens i nenes facin activitats extraescolars aquest curs?