Dwayna, o com gaudir de la música fusionant diferents estils

LLEIDACOM / Gerard Amigó
Publicat: 
14-12-2018
Actualitzat: 13-09-2021 11:48
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Dwayna, o com gaudir de la música fusionant diferents estils

El talent lleidatà d’aquesta setmana és la “Dwayna”, el nom artístic de la Laia Melgosa. Una artista lleidatana que compagina la seva feina com a docent amb la de cantant a “Dwayna & The Band”.

El seu interès per la música va començar de ben petita a l’escola, quan es  quedava a l’hora del pati a veure com tocaven les nenes més grans. A partir dels cinc anys va començar a fer classes, especialitzant-se en música clàssica. De la mà de  la seva professora va descobrir el rock, el seu estil predilecte: “Quan vaig començar al cole, la Rosa Sancho, una groupie dels Rolling Stones, em va ensenyar el rock, un estil que si m’agrada tant ara mateix és gràcies a ella”, explica Melgosa.

A banda de la música, la seua gran afició és l’escriptura, ha escrit poemes i narrativa.  El nom de Dwayna prové del joc de rol Wild War, de la qual la Laia és molt fan. En aquell joc la Dwayna és una guerrera, el seu personatge preferit.

Després de fer els seus primers “pinitos” en un grup de curta durada, el 2014 va decidir emprendre una nova aventura en format duo amb el guitarrista Jesus Cantero, amb qui va publicar el disc ‘Las nubes de la feria’. Entre el 2014 i el 2015, la Dwayna decideix fer un salt professional a l’incorporar més gent al grup i crear Dwayna & The Band. Actualment la banda la formen Emilio Candelas (vents), Montse Moreno “La Duende” (coros i percussió), Adrian de Labor (coros i cajon), Jesus Cantero (guitarra clàssica), Andres Generotti (guitarra elèctrica i flamenca), Mikel Bázquez (baix), Sel Lee (bateria).

El grup de Viella fusiona tot tipus de música adaptant-ho al rock i al blues, els dos estils amb els que la Dwayna se sent més còmoda, perquè s'adeqüen millor al seu registre de veu greu. “Jo em considero melòmana i escolto tot tipus de música, puc fusionar des de la rumba fins al reggae sense oblidar el clàssic”, afirma.

Actualment l’últim disc ‘Cuentos sin leyenda’ es troba encara al forn, perquè falten recursos econòmics per poder publicar-lo. No obstant, la Dwayna amb els seus companys van decidir crear una campanya de micromecenatge que està funcionant força bé. “Volia fer un disc en un estudi professional amb tota la banda, perquè els dos discs que havíem fet anteriorment eren de gravació en directe i sonen com una maqueta. Tenia ganes de treure un nou disc, i necessitava fer un pas endavant, per això vaig crear la campanya”, indica Dwayna. La banda necessita 3.500 euros per poder publicar aquest single i va camí d’aconseguir-los, ja que en porta més de 3.200 i encara queden uns dies. Les contribucions van des de 8 euros fins a 1.000, amb recompenses com exemplars del disc, invitació VIP a la presentació o samarretes. “Estic molt contenta, la veritat és que no m’esperava l’acollida per part de la gent. Sabia que tindria recolzament perquè la gent em preguntava quan sortiria el nou disc, però ni molt menys m’esperava aquesta resposta”, relata.

El disc conté 9 cançons perquè li feia il·lusió que portes el mateix número del dia que va néixer. Les lletres tracten, tal com diu el nom del disc, de contes i llegendes. Poden ser o bé històries que ha viscut, o d’altres que s’inventa.

Preguntada per la intencionalitat de les seves cançons, Dwayna explica que “tenen un missatge altruista, perquè sóc tècnica emocional i m’agrada ajudar a les persones sempre que puc”. Es troba immersa en un projecte personal en el que combina art, música i emocions. Les seves lletres ens parlen de moments difícils de la vida que tots podem passar, i de com convertir tristeses en alegries. “M’agrada aportar la meva visió de les coses, sóc super positiva, sinó no sería músic. Vull aportar cultura a tothom”, somriu l’artista.

A l’espera de finalitzar la campanya de micromecenatge, Dwayna & The band té previst presentar el disc al març a Viella i després el portarà a Lleida, Barcelona i Madrid. “La presentació oficial la volia fer a la Vall d’Aran perquè rebo molt suport dels ajuntaments i entitats de la zona”, explica. Dwayna espera que aquest disc serveixi per obrir-li portes en un món tan competitiu com és el de la música. Li desitgem molta sort i èxits tant musicals com personals.

Comparteix

També t'interessarà