Eduard Pons, Campió de Catalunya de Ral·lis per quart cop consecutiu

REDACCIÓ
Publicat: 
28-11-2022
Actualitzat: 28-11-2022 10:40
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Eduard Pons, Campió de Catalunya de Ral·lis per quart cop consecutiu
    Peu de foto: 
    Foto PONS Rallysport
  • Eduard Pons, Campió de Catalunya de Ral·lis per quart cop consecutiu
    Peu de foto: 
    Foto PONS Rallysport

El pilot lleidatà Eduard Pons s’ho jugava tot aquest dissabte passat a l’històric Rallye 2000 Viratges, a Manresa. Els punts de la segona posició final i els 6 trams guanyats van ser suficients per renovar el títol.

La impossibilitat de participar en dos ral·lis del Campionat de Catalunya d’enguany degut a la coincidència amb proves del Campionat del Món de Bajas van fer que l’equip PONS Rallysport es veiés obligat a jugar-se el campionat a la darrera cita de la temporada, el Rallye 2000 Viratges. Organitzat pel Biela Club Manresa, el ral·li bagenc vivia la seva 61a edició sent una de les proves més antigues del país.

Un imprevist a solament deu dies del ral·li feia aplaçar els reconeixements prevists pel cap de setmana anterior, desembocant en una cadena d’esdeveniments que portaven a Pons a buscar in-extremis un nou copilot. Després de contemplar diferents opcions, l’asturià Adrián Pérez es va sumar al repte de l’equip català en la lluita pel campionat.

Els 113 quilòmetres contra el cronòmetre, més de la meitat dels quals es disputarien de nit, demostraven la duresa del ral·li de la Catalunya central. Dividits en un total de 14 trams cronometrats feia que hi hagués fins a 44 punts en joc. Fins al moment, Eduard Pons comptava amb 9 punts d’avantatge sobre el pilot osonenc Albert Orriols, molt experimentat sobre asfalt. El plantejament de la prova era clar: rodar amb la suficient rapidesa per impedir que el seu rival sumés punts de tram però a la vegada no cometre errors que podessin condicionar en excés el resultat final.

Al primer bucle del matí, Pons-Pérez foren els més ràpids en 2 dels 3 trams i es col·locaren al capdavant de la classificació, però una mala elecció dels pneumàtics en la repetició del bucle els feia baixar una posició. Així doncs, s’arribava a l’equador de la prova amb 2 punts per Pons i dos per Orriols, amb el de Vic al primer lloc de la classificació provisional.

Els trams de la tarda, ja de nit, eren del gust del lleidatà i així ho va demostrar. En una tercera secció formada per 4 trams, l’Eduard i el seu copilot Adrián eren els més ràpids en dos, apropant-se al liderat. Tot semblava sota control però encara restaven 32 quilòmetres cronometrats per sentenciar el resultat. Els de PONS Rallysport no baixaven la guàrdia i encara aconseguien 2 scratch més per assegurar la segona posició final, vàlida per coronar-se Campió de Catalunya per quarta temporada consecutiva, la primera amb el suport de MAPO Motorsport.

Ben entrada la nit, a l’arribada al poble d’Artés l’Eduard comentava: “Ha estat un campionat condicionat absolutament per l’accident al Rally Lloret al principi de la temporada. La combinació amb la disputa del Campionat del Món de Bajas ens ha dificultat seguir el certamen català però poc a poc l’hem anat encaminant amb tres victòries i la bona actuació en aquest 2000 Viratges que ens han acabat donant el títol. Estem contents perquè és el nostre quart campionat consecutiu, però avui donem per acabat un episodi a Catalunya que ens portarà nous reptes interessants en breu”.

Sense temps per descansar, aquesta mateixa setmana tot l’equip viatjarà fins a Dubai per competir en l’última prova de la FIA World Cup for Cross-Country Bajas, que comença el dia 1 de desembre als Emirats Àrabs Units, amb l’objectiu d’intentar pujar al podi final del campionat. Un repte difícil, però que Pons vol lluitar fins al final.

Comparteix

També t'interessarà