Educació preveu reobrir centres al juny per fer “acompanyament emocional” als alumnes

AGENCIAS/J.M.A
30-04-2020
  • Educació preveu reobrir centres al juny per fer “acompanyament emocional” als alumnes

El conseller d’Educació de la Generalitat, Josep Bargalló, va assegurar que vol que els centres docents catalans obrin al juny per fer “acompanyament emocional” als alumnes, que hi podran acudir de forma voluntària, i no es faran classes. Bargalló va criticar el pla de desescalada del Govern central, afirmant que en l’actual estat d’alarma pot decidir quan obrir les escoles (està previst a partir de finals de maig), però que és la Generalitat la que decideix “què fer i com”, perquè és qui compta amb les les competències educatives.

Després d’assenyalar que el document que ha estat presentat per Pedro Sánchez és “confús”, va considerar que l’obertura dels centres no s’ha de limitar a ser per als nens menors de 6 anys els pares dels quals estiguin treballant i va destacar que els pares en aquesta situació que tenen nens grans, per exemple de 7 anys, es troben amb el mateix problema.

Ho hem de fer [obrir les escoles], en grups reduïts, en grups parcials, en grups rotatoris, com sigui, però ho hem de poder fer”, va manifestar en declaracions a TV3.

Ara bé, el conseller va destacar, tanmateix, que la “nova normalitat educativa” només es podrà veure a partir del mes de setembre, ja que encara que s’obrin els centres, al juny no es farà activitat lectiva. “Si al juny podem obrir, que ara entenem que sí, ho haurem de fer amb fases diferenciades” i diferències per nivells, etapes i ensenyaments, prioritzant l’acompanyament emocional.

El sindicat majoritari al sector, USTEC-STEs, va criticar tant el pla del Govern central com les propostes de la Generalitat al ser “irreals, sorprenentment mal estructurades i que només acaben afegint més dubtes” a les famílies i els docents.

Directors d’escoles de Lleida també es van mostrar reticents a aquesta mesura. En aquesta línia, una va posar en dubte que sigui viable mantenir la distància de seguretat entre nens petits, mentre que una altra va manifestar que “dol que l’escola sigui considerada una guarderia”. També va opinar que abans de poder anar al centre seria necessari que tots els docents puguin fer-se les proves necessàries per determinar si estan o no contagiats o si tenen anticossos perquè ja han passat la malaltia.

 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

S'hauria de contemplar la violència vicària com a violència de gènere?