El 30% de la indústria metal·lúrgica, afectada per la sequera a Catalunya

REDACCIÓ / ACN
Publicat: 
23-05-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El 30% de la indústria metal·lúrgica, afectada per la sequera a Catalunya
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu (Foto: Anna Berga (ACN))

El 30% de la indústria metal·lúrgica ja pateix les afectacions de la sequera a Catalunya, segons un estudi realitzat per la Unió Patronal Metal·lúrgica (UPM). Un 15% de la indústria afirma que l'afectació és "molta" i un altre 15% admet que l'afectació és "bastanta", es desprèn dels primers resultats d'una enquesta plantejada a tots els associats de la UPM. Com a contrapartida, un 45% dels associats afirma que la seva afectació per la sequera és "poca", un 10% assenyala que "gens" i un últim 15% considera que encara és massa aviat per respondre la pregunta. La patronal metal·lúrgica reclama al Govern participar a la Taula Nacional de l'Aigua el proper juny. "Volem ser-hi com a actor i part implicada en el conflicte", ha assenyalat la UPM.

Dins de l'àmbit siderúrgic, les majors afectacions per la sequera estan lligades a la indústria siderometal·lúrgica i, en menor mesura, a les del comerç del metall. Les principals activitats estan relacionades amb el sector dels aparells elèctrics, la maquinària i els productes metàl·lics bàsics. De fet, les dues principals preocupacions de les empreses de la UPM amb la sequera són les repercussions que pot tenir en la cadena de producció i també en l'increment de costos. Un 60% dels enquestats apunta a aquests problemes en la cadena de producció, ja que moltes indústries necessiten l'aigua com a motor principal per fer engegar la roda.

I un altre 40% dels enquestats posa l'ull en els problemes relacionats amb els increments de costos per l'escassetat d'aigua. "Caldrà cercar noves alternatives que redueixin la necessitat del consum d'aigua. I això pot comportar una pujada dels preus no prevista", han conclòs els associats de la UPM.

Comparteix

També t'interessarà