El 45% de Ciutat Jardí no aprova el porta a porta

M. MARQUÈS / S. COSTA D.
25-11-2020
  • El 45% de Ciutat Jardí no aprova el porta a porta

El 44,9% dels veïns de Ciutat Jardí i Vila Montcada no estan satisfets amb el sistema de recollida porta a porta. Així ho reflecteix una enquesta feta a 348 veïns elaborada per la mateixa associació veïnal, que també mostra que el 67,3% no estan satisfets amb la freqüència de recollida de l’orgànica, la qual cosa provoca que un 18,4% faci “turisme d’escombraries”, és a dir, que acudeix a altres barris a tirar les restes orgàniques.

És per això que el 62,8% vol que hi hagi contenidors fixos i ahir ho van traslladar a la Paeria en una reunió amb el tinent d’alcalde Sergi Talamonte, però van lamentar que ho va rebutjar, igual com incrementar la freqüència de recollida. Sobre això, membres de l’entitat veïnal van denunciar que quan s’implementi el sistema a Balàfia i Pardinyes “els seus veïns tindran uns contenidors específics per a l’orgànica”.

Alguns veïns tiren la bossa de l’orgànica en altres barris perquè no volen tenir-la tants dies a casa

Així mateix, un altre 88% opina que seria convenient disposar d’un punt de recollida de bosses al barri. “Talamonte ens ha dit que les haurem d’anar a comprar als supermercats amb un preu que encara s’ha de tancar”, van explicar representants de l’entitat veïnal, que van dir que “potser tindrem beneficis fiscals”. Tanmateix, van criticar que hagin de pagar-les “quan se’ns està aplicant un sistema al qual no tenim alternativa”.

“Ens penalitzen i no posen en marxa les nostres demandes. A més, amb la separació del paper (es tirarà els dimecres) i el plàstic (dilluns i divendres) tindrem més fraccions a acumular a casa”. D’altra banda, entre els aspectes positius que han estat recollits per l’informe és que el 73,3% considera que, des de la posada a punt el novembre del 2018, els seus veïns reciclen més, i un altre 51,7% opina que ara tenen més coneixements sobre el reciclatge. Pel que fa als principals avantatges, l’opció més votada amb un 58,6% és que es recicla més; la segona, amb un 43,2% és que és un mètode més còmode, mentre que, contràriament, un 27,7% considera que el porta a porta no té cap benefici.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta