El 46% dels funcionaris de la presó de Lleida supera els 55 anys

REDACCIÓ
25-01-2020
  • El 46% dels funcionaris de la presó de Lleida supera els 55 anys

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha tornat a denunciar l’envelliment de la plantilla de funcionaris de presons, que en el cas de la presó de Ponent suposa un dels casos més greus, ja que el 46% dels funcionaris supera els 55 anys i no compta amb cap per sota dels 30. Segons el sindicat, en el conjunt del sistema penitenciari català, aquest percentatge és del 27%, per la qual cosa a Ponent es duplica i només està darrere de la presó de Wad-Ras, a Barcelona, amb el 52% dels funcionaris majors de 55 anys.

Les xifres del sindicat assenyalen que a la presó lleidatana, a més, el 16% del personal té 60 anys o més mentre que en el cas del Centre Obert de Lleida, aquest percentatge s’eleva al 22,22%. En total, la presó de Ponent compta amb 381 funcionaris i el Centre Obert, amb 45. D’aquests, només 14 tenen menys de 40 anys.

Segons el CSIF, la secretària general del departament de Justícia, Patrícia Gomà, ha enviat una carta al secretari d’Estat de la Seguretat Social i Pensions per exposar la problemàtica de l’envelliment de la plantilla de presons a Catalunya, amb l’objectiu d’anar renovant-la de forma progressiva i crear un grup de treball conjunt per abordar la qüestió de la jubilació anticipada. Una reivindicació que el sindicat fa deu anys que reclama per les condicions laborals del col·lectiu.

Davant de la greu situació als centres de Lleida, el CSIF es va reunir ahir amb la senadora d’ERC per Lleida Sara Bailac per manifestar el seu suport a la iniciativa de Justícia. La senadora va reconèixer que són necessàries mesures “urgents” mentre que el sindicat té prevista una reunió amb el secretari d’Estat.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta