El 60% dels MIR de l’Arnau i els CAP de Lleida s’acaben quedant

S.C.D.
26-05-2018
  • El 60% dels MIR de l’Arnau i els CAP de Lleida s’acaben quedant

La sala d’actes de l’hospital Arnau de Vilanova va acollir ahir l’acte de benvinguda dels nous metges interns residents (MIR), que aquest any són un total de 55 i s’espera que aproximadament el 60% d’ells es quedin a Lleida una vegada acabin la formació de la seua especialitat. Així ho va indicar el cap d’estudis dels MIR a l’Arnau, Francesc Purroy, basant-se en les dades d’anys anteriors. “Estem molt satisfets per la demanda que hi ha hagut. L’Arnau comptarà amb 37 nous MIR, i divuit més es repartiran pels Centres d’Atenció Primària de l’àrea sanitària de Lleida”, va detallar Purroy, que va afegir que les especialitats de Pediatria, Atenció Primària i Anestèsia “són les que més professionals necessiten”.

Per la seua banda, el cap d’estudis de la unitat docent d’atenció familiar, Eduard Peñascal, va assegurar que Lleida “és un lloc molt bo per fer el MIR. La comunicació amb pacients i metges és molt fàcil, hi ha un ambient familiar i especialistes i equips mèdics de primer nivell”, va assegurar. Respecte als nous MIR, afronten el repte amb il·lusió i moltes ganes. “Sóc del Sàhara Occidental, vaig estudiar a Cuba i vaig preparar el MIR a Pamplona i estic molt content per la rebuda que hem tingut a Lleida i hem fet una pinya amb els nous”, va explicar Aly Hamadi.

Una altra nova metgessa resident és María Ramírez, de Mèrida, que farà l’especialitat de Família. “Venia amb una mica de por al ser tan lluny de casa i a Catalunya, però estic encantada amb la gent, el tracte i la rebuda que he tingut”.

Etiquetes: 
Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?