El Banc de Sang i Teixits supera les 35.000 donacions durant els mesos d’estiu

M. C.
08-09-2018
  • El Banc de Sang i Teixits supera les 35.000 donacions durant els mesos d’estiu

El Banc de Sang i Teixits tanca aquest diumenge la campanya d’estiu havent assolit les 35.000 donacions que es requerien per cobrir les necessitats dels hospitals durant els mesos d’estiu, quan és habitual que disminueixin les reserves a tot Catalunya.

En total s’hi han registrat 36.817 persones, de les quals 2.326 provenen de la província de Lleida, 3.991 de Tarragona, 4.712 de Girona i 25.559 de Barcelona. Encara que aquestes xifres suposen un nou per cent menys que les de l’anterior campanya d’estiu, quan les mobilitzacions ciutadanes pels atemptats a Barcelona i Cambrils van fer que es multipliquessin les donacions fins a arribar a les 40.228, des de l’organisme destaquen que s’han pogut cobrir les necessitats dels hospitals catalans.

I és que, a començaments del mes d’agost, el Banc de Sang i Teixits va fer una crida per augmentar les donacions, que havien caigut prop d’un cinquanta per cent a causa de l’onada de calor i la temporada de vacances. En aquest sentit, van alertar també sobre la falta de plaquetes, que només poden conservar-se un màxim de cinc dies i són requerides per persones que han rebut tractaments contra el càncer.

Notícies relacionades: 
Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Renoves l'armari cada tardor?