El Banc dels Aliments de Lleida demana donacions econòmiques per comprar aliments

P. RODELLAR
Publicat: 
09-04-2020
Actualitzat: 09-04-2020 12:31
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El Banc dels Aliments de Lleida demana donacions econòmiques per comprar aliments
  • El Banc dels Aliments de Lleida demana donacions econòmiques per comprar aliments
  • El Banc dels Aliments de Lleida demana donacions econòmiques per comprar aliments

Malgrat l’esforç de les institucions per no deixar ningú enrere durant aquesta crisi sanitària, social i econòmica provocada pel coronavirus, el cert és que les entitats socials que es dediquen a oferir ajuda a les persones i famílies en situació de vulnerabilitat tenen més feina cada dia que passa.

Al Banc dels Aliments de Lleida, per exemple, la demanda de productes s’ha incrementat fins a tal punt que només queden reserves per a un mes. “Necessitem donatius econòmics amb urgència si volem continuar amb el subministrament d’aliments”, va explicar ahir el director de l’entitat, Oriol Berenguer. En aquest sentit, les aportacions es poden fer a través de la seua pàgina web www.bancalimentslleida.cat. Així mateix, Berenguer va voler tornar a fer una crida perquè s’inscriguin voluntaris, fora dels grups de risc, que ajudin a preparar i repartir lots.

Per la seua part, Creu Roja Lleida, amb més de 250 voluntaris mobilitzats en els últims dies, ha efectuat durant l’estat d’alarma més de 3.000 trucades per informar i acompanyar persones que viuen soles o en situació de vulnerabilitat.

També fins a la setmana passada, l’entitat havia repartit més de 4.380 racions de menjar i 3.500 quilos d’aliments, a més de medicaments i material sanitari i d’higiene. “Encara que estem treballant sense parar, de moment suportem bé el volum de demanda i estem gratament sorpresos de l’esperit solidari que ha despertat entre gran part de la població aquesta desagradable situació”, va indicar la coordinadora de Creu Roja Lleida, Mireia Garra.

Per la seua part, la Fundació Jericó va tancar al principi del confinament el menjador social, que servia uns 150 àpats a la setmana, per evitar possibles contagis entre els usuaris i els voluntaris. Tanmateix, l’alberg segueix obert i hi ha confinades un total de noranta persones de les noranta-quatre que pot allotjar l’equipament. Dos habitacions de l’edifici estan reservades per a persones que la Guàrdia Urbana pugui rescatar del carrer i dos més, preparades per aïllar algun possible cas de coronavirus i activar el protocol corresponent.

Comparteix

També t'interessarà