El bisbe de Lleida lamenta la suspensió de les processons de Setmana Santa

ACN
Publicat: 
07-03-2021
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El bisbe de Lleida lamenta la suspensió de les processons de Setmana Santa

El bisbe de Lleida, Salvador Giménez, ha lamentat la suspensió de totes les processons de Setmana Santa per la pandèmia de covid-19 i ha recomanat als fidels com a alternativa de participar en les celebracions parroquials. "No perdeu ni la il·lusió ni l'interès. És una situació temporal que no ha de relaxar la nostra participació i vivència de la nostra fe", ha assenyalat Giménez en la seva carta dominical. "Participeu en les celebracions parroquials, perquè recullen el sentit més profund de la nostra fe: la Missa del Diumenge de Rams, els Oficis del Divendres Sant, la Vigília Pasqual i la Missa del Diumenge de Pasqua", ha enumerat el bisbe de Lleida, que també recorda que s'hauran de respectar els límits d'aforament als llocs de culte.

Sota el títol 'Confraries i germandats', monsenyor Salvador Giménez recorda l'agitació i el moviment d'anys anteriors en aquests dies previs de Setmana Santa per preparar els passos, els horaris i les preceptives autoritzacions. "Per contra, enguany s'ha produït un canvi radical: als carrers i les places de les nostres poblacions no hi haurà manifestacions externes per commemorar els últims dies de la Vida, Mort i Resurrecció del Senyor", ha enyorat el bisbe de Lleida. "Les condicions imposades per la pandèmia de la covid impedeixen les celebracions que reuneixen molta gent. Això ha provocat una paralització de la gairebé totalitat de projectes i la desil·lusió de molts seguidors i responsables", ha reconegut Giménez.

"Haig de constatar que, a part del consegüent desencantament i decepció, hi ha hagut, una gran comprensió per les mesures adoptades. Se'ns demana responsabilitat personal i també institucional", ha apuntat el bisbe de Lleida. "La fem nostra i l'acceptem, sense deixar de demanar a Déu per la fi d'aquesta situació que ha creat tanta por, tant de sofriment i tanta mort", ha conclòs monsenyor Giménez la seva carta dominical.

La Coordinadora Catalana de Confraries i Germandats de Setmana Santa ja va anunciar la cancel·lació de totes les processons a mitjans de febrer i va llençar una proposta d'una celebració més virtual "a través de recursos i missatges a les xarxes socials i a les diferents plataformes comunicatives". "Animem a viure aquesta Setmana Santa amb la mateixa intensitat de cada any", va insistir la Coordinadora Catalana de Confraries, que també va fer una crida a treballar amb els consiliaris, amb les administracions locals i sanitàries per poder dur a terme accions "de molt petit format en els temples i en els recintes culturals, sempre actuant amb responsabilitat i seguint les recomanacions del Procicat".

Comparteix

També t'interessarà