⏯️ El bisbe de Lleida respon les crítiques de l'Aragó sobre el seu paper en el litigi

ACN
Publicat: 
10-03-2021
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ⏯️ El bisbe de Lleida respon les crítiques de l'Aragó sobre el seu paper en el litigi
    Peu de foto: 
    Foto Miquel de Santiago

El bisbe de Lleida, Salvador Giménez, ha lamentat les crítiques que han arribat de l'Aragó sobre el seu paper en el litigi de l'art de la Franja que aquest dimecres ha tingut el seu punt àlgid amb el trasllat del darrer lot dels 111 béns reclamats al Museu de Lleida. Giménez, que ha assistit a l'acte de suport convocat pels Amics del Museu, ha qualificat la jornada com a "molt trista" però ha assegurat que manté una bona relació amb el bisbe de Barbastre. Així i tot, ha puntualitzat que li sap greu que se'ls hagi titllat de "lladres" i ha remarcat que no hi ha una base legal al mateix temps que ha defensat la necessitat d'explicar la "història real" que les obres es van portar a Lleida perquè anaven a desaparèixer.

Giménez ha qualificat de molt trist el litigi de l'art de la Franja, sobretot per a la comunitat cristina. Ha comparat el darrer lliurament del lot d'obres a Barbastre amb el judici que va acabar amb la sentència que ha obligat a traslladar-les ja que "causa disgust i dolor". El bisbe també ha reconegut que es va queixar de les crítiques de la conselleria de Cultura quan van apuntar que havia estat el Bisbat de Lleida el qui havia autoritzat el trasllat, però aquest dimecres ha volgut mostrar unitat amb el Consorci.


⏯️ Crítiques al Govern després de la marxa de les obres de la Franja del Museu de Lleida

Foto Miquel de Santiago

Salvador Giménez ha assegurat que les relacions amb el bisbe de Barbastre han estat sempre "cordials" i que segueixen així. De fet, ha anat a diversos actes, com funerals, i ha remarcat que no té cap "por ni preocupació" amb el bisbe. En relació a les declaracions del bisbe de Barbastre on dia que el "retorn" de les peces era un "acte de justícia", Giménez, ha dit que no comparteix mai les frases que des de l'Església semblen "expressions polítiques". També ha considerat que en cap moment hi ha hagut una humiliació del poble aragonès.

D'altra banda, el bisbe de Lleida ha dit sentir-se molest quan l'acusen d'haver posat la "traveta" en aquest procés. Considera que no es pot demostrar i ha afegit que calla per no posar més llenya al foc de forma innecessària.

Finalment, Salvador Giménez ha assenyalat que li sap molt greu i una "barbaritat" que es titlli al bisbe Messeguer de "lladre". Ha remarcat que no hi ha una base legal per aquesta acusació i ha destacat la necessitat d'explicar la història real que va ser un home que no volia que desapareguessin les peces de les parròquies de la Franja i aleshores les va portar a Lleida, que era el centre de la diòcesi.

Comparteix

També t'interessarà