El bisbe reitera que li agradaria un acord amb Barbastre per l’art

R. BANYERES
10-05-2018
  • El bisbe reitera que li agradaria un acord amb Barbastre per l’art

El bisbe de Lleida, Salvador Giménez Valls, va reiterar ahir que li agradaria arribar a un acord amb la diòcesi de Barbastre-Montsó respecte a les 111 obres en litigi. Va fer aquestes declaracions en el marc de la trobada anual amb els mitjans i va reconèixer que els responsables del bisbat aragonès no s’havien posat en contacte amb ell des que dimarts va anunciar (al costat del director del Museu de Lleida, Josep Giralt) la presentació d’al·legacions al procés obert al jutjat de Barbastre. “Suposo que ho faran durant el dia d’avui”, va reflexionar, tot i que no confiava que a Aragó coneguessin encara el contingut de les al·legacions.

També va explicar que el bisbat destina cada any uns 150.000 euros a reparacions menors d’una vintena d’esglésies, malgrat que va lamentar el poc pressupost disponible quan es donen danys sobrevinguts, com quan es va ensorrar l’església de Rosselló, o en les actuacions pendents als temples d’Almenar, la Granja d’Escarp i Algerri. En aquest sentit, per sufragar els 180.000 euros de la primera part de les obres de Rosselló, el bisbat s’ha vist obligat a avançar-los de la partida de 150.000 i, amb això, retardar els ajuts a la resta d’esglésies. Això sí, es va mostrar confiat que les administracions aportaran les quantitats compromeses.

També va explicar que els últims cinc anys han destinat uns 150.000 euros més a reparar els desperfectes que causen els nius de cigonyes al sostre de la catedral.

En un altre ordre, diumenge se celebrarà la Jornada Mundial de les Comunicacions Socials amb el lema Fake News i Periodisme de Pau. La pàgina web del bisbat va registrar l’any passat 235.420 visites, un 14 per cent més que el 2016.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses participar en la 25a edició de l'Animac?