El brot en una residència de serveis socials de Lleida suma 5 casos positius

ACN
02-07-2020
  • El brot en una residència de serveis socials de Lleida suma 5 casos positius

El brot de covid-19 en una residència de serveis socials bàsics (de titularitat privada amb concertació de places públiques) de Lleida que es va començar a estudiar dimarts suma 5 casos positius. D'aquests 3 són residents i els altres 2 un treballador i un voluntari. Salut ha assegurat que els altres 6 brots detectats a la Regió Sanitària de Lleida (3 en empreses fructícoles, 1 en una empresa agroalimentària, 1 en un bloc d'habitatges de la capital del Segrià, i 1 a la residència de gent gran Castillón) segueixen "sota control" i no es tenen noves dades. Mentrestant, aquest dimecres l'Hotel Nastasi ha entrat en funcionament i ha començat a allotjar persones amb el virus o contactes estrets que no puguin fer l'aïllament correctament.

Salut ha recollit aquest dimecres 71 proves PCR entre els usuaris, treballadors i voluntaris d'aquesta residència de serveis socials on s'ha detectat un brot de covid-19 a Lleida. Segons el Departament, totes les persones estan aïllades a l'espera dels resultats de les PCR i es tracta d'una residència que havia estat testada en setmanes anteriors i era verda.

L'Hotel Nastasi que ha entrat en funcionament aquest dimecres se suma als altres dispositius disponibles per allotjar persones amb covid-19 positiu o contactes estrets que no puguin fer l'aïllament correctament als seus domicilis. Actualment, segons Salut hi ha 111 persones allotjades en diferents dispositius com són l'Hotel Rambla de Lleida, o la casa de colònies La Manreana de Juneda (Garrigues). D'aquests, 61 són positius de coronavirus i 50 són contactes.

El Departament de Salut remarca que continuen treballant activament amb ajuntaments, consells comarcals, la Diputació de Lleida i altres departaments de la Generalitat així com els serveis de prevenció de les empreses per anar seguint totes les cadenes de transmissió del virus.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Seguiries estrictament les restriccions d'un nou confinament?