El brot en una residència de serveis socials de Lleida suma 5 casos positius

ACN
Publicat: 
02-07-2020
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El brot en una residència de serveis socials de Lleida suma 5 casos positius

El brot de covid-19 en una residència de serveis socials bàsics (de titularitat privada amb concertació de places públiques) de Lleida que es va començar a estudiar dimarts suma 5 casos positius. D'aquests 3 són residents i els altres 2 un treballador i un voluntari. Salut ha assegurat que els altres 6 brots detectats a la Regió Sanitària de Lleida (3 en empreses fructícoles, 1 en una empresa agroalimentària, 1 en un bloc d'habitatges de la capital del Segrià, i 1 a la residència de gent gran Castillón) segueixen "sota control" i no es tenen noves dades. Mentrestant, aquest dimecres l'Hotel Nastasi ha entrat en funcionament i ha començat a allotjar persones amb el virus o contactes estrets que no puguin fer l'aïllament correctament.

Salut ha recollit aquest dimecres 71 proves PCR entre els usuaris, treballadors i voluntaris d'aquesta residència de serveis socials on s'ha detectat un brot de covid-19 a Lleida. Segons el Departament, totes les persones estan aïllades a l'espera dels resultats de les PCR i es tracta d'una residència que havia estat testada en setmanes anteriors i era verda.

L'Hotel Nastasi que ha entrat en funcionament aquest dimecres se suma als altres dispositius disponibles per allotjar persones amb covid-19 positiu o contactes estrets que no puguin fer l'aïllament correctament als seus domicilis. Actualment, segons Salut hi ha 111 persones allotjades en diferents dispositius com són l'Hotel Rambla de Lleida, o la casa de colònies La Manreana de Juneda (Garrigues). D'aquests, 61 són positius de coronavirus i 50 són contactes.

El Departament de Salut remarca que continuen treballant activament amb ajuntaments, consells comarcals, la Diputació de Lleida i altres departaments de la Generalitat així com els serveis de prevenció de les empreses per anar seguint totes les cadenes de transmissió del virus.

Comparteix

També t'interessarà