El canvi climàtic, l'ús excessiu dels mòbils i sèries populars, a la Selectivitat 2023

REDACCIÓ / ACN
Publicat: 
07-06-2023
Actualitzat: 30-08-2023 11:15
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El canvi climàtic, l'ús excessiu dels mòbils i sèries populars, a la Selectivitat 2023
    Peu de foto: 
    Foto Miquel de Santiago

L’examen d’anglès de les PAU ha plantejat als estudiants tres opcions per fer la prova de redacció: una reflexió sobre l’ús excessiu dels mòbils per part dels joves amb propostes d’activitats alternatives per encoratjar-los a fer un canvi d’estil de vida; un article d’opinió sobre com gestionar l’ús dels avions tenint en compte el canvi climàtic, i un correu electrònic a un amic per explicar-li la participació en una activitat immersiva en una de les sèries o pel·lícules més populars dels últims anys. Precisament, el text que ha plantejat l’examen aborda l’existència d’aquestes experiències sobre programes com ‘El Joc del Calamar’ i ‘Els Bridgerton’.

A partir d’aquest text, que també fa referències a ‘Stranger Things’, Harry Potter i altres programes, sèries o pel·lícules, la prova planteja una sèrie de preguntes per comprovar la comprensió lectoral dels estudiants en anglès.

La prova de llengua estrangera ha estat la segona d’aquesta primera jornada de les PAU. L’anglès ha estat la llengua escollida majoritàriament pels estudiants, amb un 98,74% (33.261 estudiants); molt per davant del francès, amb un 0,92% (311); l'alemany, amb 0,22% (72), i l’italià, amb 0,11% (40).

Comparteix

També t'interessarà