El CAP Prat de la Riba estrena cures d’úlceres i ferides que no cicatritzen

MARIA MARQUÈS
02-03-2019
  • El CAP Prat de la Riba estrena cures d’úlceres i ferides que no cicatritzen

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Prat de la Riba ha posat en marxa un nou servei per atendre ferides complexes, com úlceres i lesions que no han cicatritzat correctament. Obrirà els dimecres i els divendres, malgrat que més endavant hi haurà atenció domiciliària. Lideren aquest servei les infermeres Sandra Alexandre i Carme Marquilles, que és el referent territorial de cures de l’Atenció Primària.

La unitat va entrar en servei ahir i al matí va atendre tres persones. Marquilles va explicar que de mitjana esperen atendre unes sis persones al dia, “però més endavant arribarem a la dotzena”.

L’any passat, el CAP de la Bordeta va atendre 400 persones amb úlceres i ferides mal cicatritzades

Va explicar que ella ja visitava persones amb aquest tipus de ferides des del CAP de la Bordeta-Magraners des de fa quatre anys, perquè és on treballa, i que l’any passat va veure quatre-centes persones. “El servei ho feia de manera informal i venien malalts que no eren del centre, per la qual cosa hem decidit crear una unitat específica,” va assenyalar. Responsables d’Atenció Primària van apuntar que “cada vegada hi ha més persones d’edat avançada amb ferides complexes que redueixen la seua qualitat de vida”.

La derivació d’aquests usuaris al nou servei la faran els professionals dels CAP. “Primer realitzarem una visita virtual sense el pacient, en què valorarem la ferida a través d’imatges per, posteriorment programar-los una visita”, va manifestar Marquilles.

Les ferides més comunes que atenen són úlceres causades per un mal retorn venós, quan les vàlvules de les venes no funcionen bé i no porten la sang al cor, úlceres causades per pressió i ferides mal cicatritzades després d’una intervenció quirúrgica.

A l’acte d’obertura del servei van assistir la delegada de Salut, Divina Farreny, la directora de Primària, Núria Nadal i l’adjunta de direcció Montse Farran.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que les disfresses de Carnaval són sexistes?

Carregant...
Load next