El Caragol Tour arriba a Sant Esteve Sesrovires amb un esdeveniment gastronòmic

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
08-04-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El Caragol Tour arriba a Sant Esteve Sesrovires amb un esdeveniment gastronòmic
    Peu de foto: 
    Julià Escudé

La Federació de Colles de l’Aplec del Caragol de Lleida (Fecoll) ha inaugurat avui la novena edició del Caragol Tour, una iniciativa itinerant destinada a promocionar la festa de l’Aplec, la gastronomia i les comarques de Lleida arreu de l'estat.

El punt de partida d'aquest recorregut ha estat el complex de Can Amat (Sant Esteve Sesrovires), on s'ha reunit un centenar de comensals per participar en el 'Festival del Caragol', un esdeveniment gastronòmic que té com a objectiu introduir el públic de Barcelona en la festa i animar-lo a visitar Lleida al maig.

L'acte d'inauguració ha comptat amb la presència de Ferran Perdrix, president de la Fecoll, acompanyat per Enric Carbonell, alcalde de Sant Esteve Sesrovires, i José Crespín, subdelegat del Govern a Lleida. A més, diversos diputats han donat suport a la iniciativa, juntament amb directius de les marques patrocinadores i col·laboradores com San Miguel, Hyundai, Ilertravel, Paradis o Grup Segre.

Com a novetat d'enguany, tots els assistents han rebut un tiquet del 'Pack Tastet Aplec' perquè puguin gaudir del XLIII Aplec del Caragol de Lleida, que se celebrarà del 24 al 26 de maig als Camps Elisis, i degustar les especialitats gastronòmiques del caragol al restaurant del recinte.

Pel que fa als paquets turístics del Aplec, s'ofereixen diverses opcions per als visitants. Els paquets de dia inclouen diferents modalitats de menú i tastets, mentre que el 'Pack Weekend Aplec Complet' ofereix una experiència completa amb allotjament, activitats turístiques i gastronòmiques a la ciutat.

A més, es destaca la col·laboració amb Ilertravel per a l'organització de packs de visita i extensions territorials a la província, amb activitats atractives per a tots els públics.

Finalment, en l'àpat de l'acte inaugural del Caragol Tour, s'ha posat en valor la cuina del caragol i els productes agroalimentaris de proximitat. Els alumnes de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida (Eschotur) han elaborat un menú amb vuit receptes diferents de cuina del caragol, destacant la innovació i la preservació de la identitat gastronòmica local.

Comparteix

També t'interessarà