El Castell dels Templers de Gardeny rep més de 300 visites durant les JEP20

ACN
Publicat: 
13-10-2020
Actualitzat: 13-10-2020 2:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Pla general del Castell dels Templers de Gardeny de Lleida, amb alguns dels visitants que han visitat l'equipament durant les Jornades Europees de Patrimoni
  • Imatge del president de Turisme de Lleida, Paco Cerdà, durant una les visites guiades al Castell dels Templers de Gardeny

El Castell dels Templers de Lleida ha rebut 354 visitants durant aquests darrers tres dies en què l'equipament del Turó de Gardeny ha estat obert al públic, coincidint amb les Jornades Europees de Patrimoni. Dos de cada tres turistes han aprofitat les visites guiades que Turisme de Lleida ha ofert, seguint els protocols corresponents d'aforament limitat. El tinent d'alcalde i president de Turisme de Lleida, Paco Cerdà, valora molt positivament aquestes dades i posa en valor l'equipament patrimonial, que enguany commemora el 900 aniversari de la fundació de l'orde medieval. D'altra banda, l'Oficina de Turisme de Lleida ha atès aquest cap de setmana 241 consultes de turistes procedents de Barcelona, València i el País Basc, principalment. 

Els dies que més afluència de visitants ha tingut el Castell Templer de Gardeny en aquest pont festiu han estat diumenge i dilluns, en què durant el matí han passat gairebé una xifra similar de persones, 142 i 137, respectivament. Destaca l'afluència de visitants de fora de la ciutat, especialment de Barcelona, seguit de València, Tarragona, País Basc, Saragossa, Burgos, Jaén i Palma de Mallorca. A nivell individual, també ha rebut visitants de França i del Perú, segons les dades registrades pel Punt d'Informació del Castell dels Templers.

El tinent d'alcalde i president de Turisme de Lleida, Paco Cerdà, ha valorat molt positivament aquestes dades, tenint en compte que l'any passat es van registrar 146 visites durant els tres dies que es van dedicar a les Jornades de Patrimoni. 

Les Jornades Europees de Patrimoni són una iniciativa del Consell d'Europa i la Comissió Europea. Se celebren ininterrompudament a Catalunya des del 1991 i són considerades l'activitat participativa més important d'Europa en relació amb el patrimoni cultural. Impulsat per la Generalitat, l'esdeveniment compta amb la col·laboració de la Federació de Municipis de Catalunya, l'Associació Catalana de Municipis, l'Institut Ramon Muntaner, l'Associació Capital de la Cultura Catalana i Catalonia Sacra.

Durant aquesta tardor, el Castell dels Templers de Gardeny obrirà al públic tots els caps de setmana i festius, de 10 a 13.30 h, i s'incorpora una visita guiada tots els dissabtes a les 12 h.

241 consultes a l'Oficina de Turisme de Lleida

Per altra part, l'Oficina de Turisme de Lleida ha atès aquest cap de setmana 241 consultes de turistes procedents de Barcelona, València i el País Basc, principalment, els quals s'han interessat per conèixer el patrimoni de la capital del Segrià, alhora que han aprofitat per gaudir de la gastronomia de Lleida. El dia de més afluència de consultes va ser el dissabte, 10 d'octubre, amb 138 persones.

Aquesta demanda ha fet palesa la necessitat de reforçar la visita guiada regular dels diumenges, la City Tour Lleida. Aquest servei de Turisme de Lleida va haver de doblar ruta, ja que els grups estan limitats per les restriccions de seguretat de la pandèmia, no poden excedir de 15. Al final, un total de 28 persones es van inscriure per conèixer el patrimoni de la ciutat.

Comparteix

També t'interessarà