El cementiri de Lleida ja té 144 nous columbaris

SANTI COSTA DOMINGO
22-07-2019
  • El cementiri de Lleida ja té 144 nous columbaris

L’ajuntament de Lleida ha acabat les obres de construcció dels 144 nous columbaris (nínxols petits per a les urnes amb les cendres dels morts que són incinerats) del cementiri municipal, que estaran situats a les parets laterals de la sala ecumènica. Les obres per dotar de més d’aquests petits espais el cementiri, que arrossegava un dèficit important, van arrancar el maig passat a càrrec de l’empresa Folch SA per un import total de 36.772 euros. La ubicació dels columbaris és a la Sala de Pau del centre ecumènic, un fet que no impedirà que pugui continuar duent a terme les funcions de centre ecumènic.

Una de les principals característiques d’aquesta obra és que cada un dels columbaris estaran revestits amb alabastre, la qual cosa dignificarà la seua imatge. Ha estat possible perquè la Paeria reutilitzarà per a aquesta finalitat les peces d’alabastre que hi havia a la sala d’espera de l’antiga Oficina Municipal d’Atenció Ciutadana (OMAC) als baixos del Pal·las, que van ser guardades en un magatzem municipal quan aquesta oficina es va traslladar a la seu de la Coell.

La Paeria preveu construir 144 columbaris més a la sala ecumènica en els propers mesos

A banda dels 144 columbaris, l’ajuntament té previst fer una segona fase amb uns altres 144 també a la sala ecumènica. I és que, tal com va publicar aquest diari, ara amb prou feines queden columbaris disponibles. A finals de febrer només en quedava un a la cinquena fila del departament de Sant Jaume i uns altres tres de quarta fila al de Sant Anastasi. Familiars de persones finades llavors van explicar que només els van oferir aquestes quatre possibilitats, que van rebutjar al ser de difícil accés perquè estan situats a massa altura, de manera que van optar per no donar sepultura en aquell moment a les cendres al cementiri fins que se n’habilitessin més.

L’ampliació de nínxols i equipaments ha sigut una tasca que l’ajuntament ha portat a terme en els últims mesos. A part dels columbaris, la Paeria va licitar a l’abril les obres per construir tres blocs capella al departament de Sant Cristòfol.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que en els últims anys s'han incrementat la intolerància en la nostra societat?