El Centre de Titelles estrena a Barcelona el seu segon espectacle itinerant

REDACCIÓ
06-01-2021
  • El Centre de Titelles estrena a Barcelona el seu segon espectacle itinerant

El Centre de Titelles de Lleida ha estrenat amb èxit de públic a Barcelona el seu segon espectacle de caràcter itinerant, la balena Kujira. La companyia lleidatana va oferir un total de deu funcions des del passat 1 de gener i fins ahir dimarts en el cicle Nadal al mar, Nadal al Port Olímpic, el cicle d’activitats familiars organitzat durant aquestes festes nadalenques pel Port Olímpic de la capital catalana.

La nova producció del Centre de Titelles està inspirada en el titella gegant Hathi, l’elefant protagonista del primer espectacle itinerant de la companyia en les seues tres dècades de trajectòria.

‘Kujira’ critica el canvi climàtic, la contaminació i la sobreexplotació de recursos del planeta

Ara, han canviat la selva pel mar amb Kujira, nom que significa balena en japonès, i una posada en escena amb què es pretén posar de manifest i denunciar l’existència encara avui dia de la pesca furtiva d’aquest gran cetaci.

Tres titellaires acompanyen la gran balena blava, dissenyada per Joan Andreu Vallvé, en un espectacle itinerant en el qual aquest mamífer marí s’obre camí entre el públic fent sentir el seu cant d’alarma contra el canvi climàtic, la contaminació i la sobreexplotació dels recursos del planeta. Una obra sense text però amb un clar missatge social: un cant a la vida i al respecte al medi ambient, que interpel·la l’espectador sobre la responsabilitat col·lectiva cap a l’emergència climàtica.

El Centre de Titelles va informar que, ara per ara i atesa l’actual situació d’inseguretat per la pandèmia, només tenen una reserva per portar l’espectacle Kujira el proper mes de maig a la ciutat danesa d’Aarhus. Val a destacar que amb l’elefant Hathi, la companyia ja ha pogut actuar a França, Dinamarca, Alemanya, Portugal i Itàlia, entre altres països.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses participar en la 25a edició de l'Animac?