El Cicle Escenaris Singulars clou amb un públic de més de 700 persones

REDACCIÓ
Publicat: 
06-09-2022
Actualitzat: 06-09-2022 5:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El Cicle Escenaris Singulars clou amb un públic de més de 700 persones
    Peu de foto: 
    Consell Comarcal del Segrià
  • El Cicle Escenaris Singulars clou amb un públic de més de 700 persones
    Peu de foto: 
    Consell Comarcal del Segrià
  • El Cicle Escenaris Singulars clou amb un públic de més de 700 persones
    Peu de foto: 
    Consell Comarcal del Segrià

El cicle cultural del Segrià ‘Escenaris Singulars’ va tancar aquest cap de setmana la seva segona edició a Torres de Segre i Maials, una doble proposta en què es va reeditar el balanç positiu que ja es va copsar durant les setmanes anteriors, amb una menció especial per a una de les novetats d’enguany, els tastos de productes de kilòmetre 0, que han gaudit d’una molt bona acceptació. En total, més de 700 persones han assistit a alguna de les activitats proposades, i algunes han recorregut la comarca per assistir a diverses actuacions.

Diumenge, el president del Consell Comarcal del Segrià i alcalde de Maials, David Masot, va fer la cloenda oficial del cicle a la plaça Maneta de la Vila Closa del municipi. En aquesta ocasió, la proposta va incloureun concert d’Olga Zoet, un projecte musical emergent liderat per Olga Ramon, i un tast d’oli d’oliva verge extra de la DO Garrigues i fruites seques. El concert es va fer enmig d’un destacat conjunt urbà de caràcter medieval format per portals, casals d’estil gòtic i renaixentista, arcs ogivals, portes adovellades amb bordons, escuts nobiliaris i ensenyes de menestrals.

Dissabte, el cicle ‘Escenaris Singulars’ va viatjar fins a l’ermita de Carrassumada de Torres de Segre, amb les versions i arranjaments de Pop Piano Quartet i un tast de diverses fruites de temporada.Cal destacar que l’ermita de Carrassumada està ubicada dalt d’un turó amb magnífiques vistes sobre el terme de Torres de Segre, i que la nau i el campanar d’espadanya amb restes d’antics murs i soterranis amb vestigis medievals va ser declarat Bé Cultural d’Interès Local l’any 2002.

Al llarg d’aquest segona edició, el projecte ‘Escenaris Singulars’ ha ofert, des de mitjans d’agost fins ara, sis propostes que han tingut lloc en espais patrimonials singulars catalogats com a BCIL o BCIN: l’església romànica d’Alfés (amb l’actuació de Lauzeta i un tast de productes gastronòmics de proximitat salats i dolços); la Casa de la Vila d’Almenar (amb la música de Fresc i Cru i un tast de coc salat i dolç); els Trullets de Benavent de Segrià (amb l’actuació de l’arpista Berta Puigdemasa i un tast de coca de recapte); el dipòsit d'aigua circular construït per Francesc Macià a Puigverd de Lleida (amb el quartet vocal femení EnCantades i un tast de fruita i cervesa artesana); i les dos celebrades aquest cap de setmana.

La iniciativa té per objectiu promoure conjuntament el patrimoni arquitectònic, gastronòmic i les arts escèniques de la comarca i s’emmarca dins el compromís del Consell Comarcal del Segrià per desenvolupar accions culturals que contribueixin a preservar i difondre el patrimoni i la diversitat cultural, així com oferir suport a les administracions locals i als agents culturals del Segrià en les seves polítiques culturals i de desenvolupament territorial.

El cicle està organitzat per l’àrea de Cultura del Consell Comarcal del Segrià, amb la col·laboració del Servei Comarcal de Joventut “JoveSegrià” i dels ajuntaments participants, i compta amb el suport de la Diputació de Lleida mitjançant l’Institut d’Estudis Ilerdencs.

D’altra banda, el divendres passat es va reprendre el cicle ‘Sardanes a la Fresca al Segrià-17a Volta Comarcal del Sardanes’ després d’una pausa d’unes setmanes. Ho va fer amb una jornada celebrada a Puigverd de Lleida, concretament a les pistes de tennis del recinte de les piscines, i que va estar amenitzada per la Cobla Tàrrega. El cicle resta ara pendent de les dos darreres sessions: el divendres vinent, dia 9, a Vilanova de Segrià, i el divendres 16 a Rosselló, en tots dos casos amb la Cobla Vents de Riella.

Cal remarcar que Sardanes a la Fresca és una de les iniciatives més participatives del calendari de l’àrea de Cultura del Consell Comarcal del Segrià. En aquesta 17a edició, recorre vuit poblacions de juliol a setembre amb la participació d’onze colles sardanistes. El cicle es va iniciar a La Granja d’Escarp i posteriorment va visitar Benavent de Segrià, Massalcoreig, Alfés i Alcoletge, per completar-se aquest setembre amb les tres jornades esmentades. La proposta compta amb el suport de la Diputació de Lleida mitjançant l’Institut d’Estudis Ilerdencs i dels ajuntaments dels municipis adherits al projecte.

Comparteix

També t'interessarà