El cicle formatiu sobre l'oli a les Borges preveu arribar a 30 alumnes

X. RODRÍGUEZ
13-03-2018
  • El cicle formatiu sobre l'oli a les Borges preveu arribar a 30 alumnes

L’institut Josep Vallverdú de les Borges estrenarà al setembre un nou cicle formatiu de grau superior especialitzat en oli, que espera rebre uns trenta alumnes. El delegat d’Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, va explicar ahir que “feia temps que treballàvem en aquesta proposta”, que és inèdita a Catalunya. Per la seua part, l’alcalde de les Borges, Enric Mir, va apuntar que una oferta com aquesta pot ajudar a fixar la població al territori i permetrà “incrementar el nivell professional” del sector. Per la seua banda, el cap del servei de Programes i Projectes de Foment de l’Ensenyament Professional del departament d’Ensenyament va assegurar que el títol que obtinguin els estudiants que acabin aquest cicle formatiu també es coneixerà com a mestratge de molins d’oli i que els alumnes cursaran un total de 300 hores lectives i, aproximadament, mil hores de pràctiques.

En aquest sentit, Castrillo va assegurar que amb el cicle formatiu dual, que inclou la formació dels estudiants a les empreses, les firmes i cooperatives “es comprometen a acollir la figura de l’aprenent”, i va afirmar que també podran matricular-s’hi aquelles persones que ja treballin en el sector de l’oli, a les quals se’ls validarà l’experiència professional que hagin acumulat.

El cicle que s’oferirà a la capital de les Garrigues es basa en una part del títol de Processos i Qualitat en la Indústria Alimentària i s’impartiran cinc mòduls, un dels quals destinat als controls de qualitat i anàlisis sensorials d’olis i d’olives.

Les claus

  • Cicle formatiu. El cicle formatiu de grau superior especialitzat en oli acollirà uns trenta alumnes, tindrà una durada de trenta-tres setmanes i tres-centes hores lectives i unes mil de pràctiques en empreses o cooperatives. Els estudiants podran seguir la formació del cicle de Processos i Qualitat de la Indústria Alimentària. 
  • Les Borges. L’institut Josep Vallverdú de les Borges ja acull el cicle formatiu de grau mitjà d’olis i vins, així com el de grau superior de vitivinicultura. 
Comparteix

També t'interessarà