El Clúster de l’Oli aposta per la seua internacionalització

M. GATEU
11-01-2019
  • El Clúster de l’Oli aposta per la seua internacionalització

La nova junta directiva de l’associació Clúster de l’Oli de Catalunya va aprovar ahir, a la seu de GlobaLleida, el seu pressupost per al 2019, xifrat en 140.000 euros i amb què finançarà projectes relacionats amb la projecció mundial de la seua producció. Ramon Barrull, president de l’associació i membre de la Cooperativa La Granadella, va posar èmfasi en el pla d’internacionalització de l’oli lleidatà que ja van iniciar amb la creació del clúster, però que aquest any pretenen continuar ampliant amb més inversió i productors.

La marca Suotempore és la protagonista d’aquest programa, de la qual el 2018 es van etiquetar més de 3.000 botelles que compten amb segells de qualitat i premis internacionals. Creada de forma conjunta per Nousegons, Oli Soleil, Raig d’Arbeca i la Cooperativa La Granadella, Suotempore s’instal·la en el nínxol dels olis prèmium amb vistes a un mercat mundial.

Aquest oli dóna “prestigi i identitat pròpia a l’oli lleidatà”, segons va afirmar Josep Maria Barrufet, responsable dels projectes sectorials de GlobaLleida. De fet, “cada botella de producte inclou la firma del productor, permetent no només donar nom al suc d’oliva de la província, sinó també als productors de la zona”, va explicar Barrull.

Aquesta reunió va ser la primera dirigida per lanova junta, presentada el setembre del 2018, on també es va presentar el balanç de l’exercici 2016-2018. En el seu primer any d’activitat, l’associació agrupava cinc productors d’oli lleidatans.

Aquesta xifra ha crescut el 2018, arribant a un total de 14 associats. Aquests nous socis i inversions en els projectes del clúster han permès, segons Josep Maria Barrufet, “contribuir a augmentar el pressupost per al 2019. En concret, més del doble respecte a l’anterior: de 70.000 euros a 140.000”. Amb aquest, el clúster busca ampliar la cartera d’associats i estendre’s a tot Catalunya, a banda de desenvolupar projectes en cinc vies: mercats exteriors, salut i alimentació i millora dels processos interns i de producció de cada empresa.

Més notícies »

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Consideres justa la sentència del procés?

Carregant...
Load next