El COILL dota amb uns 10.000 euros la Beca i el Premi de recerca per avançar en la cura infermera

REDACCIÓ
31-03-2021
  • El COILL dota amb uns 10.000 euros la Beca i el Premi de recerca per avançar en la cura infermera

El Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Lleida (COILL) referma la seva aposta per, tot i la urgència de la crisi sanitària, mantenir la promoció de la recerca com a eina indispensable per avançar en tots els camps de la cura infermera. Per aquest motiu ha convocat la XI Beca COILL al Millor Projecte de Recerca Infermera i el XXIX Premi Josep Maria Camps i Balagué d’Investigació d’Infermeria de Lleida, en un moment on, més que mai, la recerca és fonamental per sustentar evidències científiques que permetin millorar la pràctica clínica de les infermeres.

Pel que fa a la XI Beca al Millor Projecte de Recerca Infermera, dotada amb 6.000 euros, finançarà un projecte que s’haurà de dur a terme en un any i comptarà amb una supervisió experta en la matèria i en metodologia científica, facilitada pel COILL.

El XXIX Premi Josep Maria Camps i Balagué d’Investigació d’Infermeria de Lleida premiarà els tres millors treballs presentats, amb 1.800 euros i la inscripció al "XXV Encuentro Internacional de Investigación en Cuidados" –que se celebra del 15 al 19 de novembre de manera virtual– per al primer premi. El segon premi és de 1.200 euros i el tercer de 300 euros. Per participar en la convocatòria, el treball ha de ser inèdit i pot estar relacionats amb qualsevol camp de la infermeria.

Tots els projectes i treballs hauran de comptar amb una infermera col·legiada a Lleida com a investigadora principal i poden presentar-se fins al pròxim 28 d’abril. Els guardons es lliuraran en el transcurs de la Diada de la Infermeria de Lleida, organitzada pel COILL i prevista per al 6 de maig.

L’anterior edició, la Beca es va concedir al grup de treball Equip de Teràpia Intravenosa (ETI) de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova (HUAV), amb Ferran Padilla com a investigador principal (IP), Alejandro Bergua, Anna Escolà, Jordi Farrero, Miriam Llauradó i Carme Serret; pel projecte “Estudi clínic aleatoritzat sobre la utilització de l’adhesiu tissular de cianoacrilat com fixació per catèters venosos canalitzats amb tècnica micro Seldinger modificada". El Premi va ser per les infermeres Laura Paloma Fürstenheim i Gemma Amat pel seu treball sobre la progressió de la malaltia renal en pacients amb diabetis i portava per títol “Anàlisi de la progressió de la malaltia renal crònica en persones amb diabetis mellitus: perspectiva clàssica versus una nova visió”.  

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta