El Col·legi d'Aparelladors de Lleida demana una aposta "ferma" per a la rehabilitació

REDACCIÓ
01-10-2020
  • El Col·legi d'Aparelladors de Lleida demana una aposta "ferma" per a la rehabilitació

El Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers de l'Edificació de Lleida demana a les administracions una aposta "ferma" per a la rehabilitació ja que "es tracta d'una activitat i motor econòmic que incrementa vida útil dels edificis i té un benefici directe". Segons l'ens col·legial, la Inspecció Tècnica d'Edificis (ITE) "és el punt de partida i la millor eina per al monitoratge de l'estat del parc d'habitatges i iniciar, si cal, la seva rehabilitació segons les necessitats i urgències de les construccions". A la vegada, recorda que la Unió Europea "demana avançar en mesures verdes com ara l'eficiència energètica" i que "les polítiques públiques han d'incentivar aquestes actuacions per accedir a certs fons comunitaris".

Des d'Aparelladors Lleida assenyalen que la rehabilitació "evita problemes derivats de la pol·lució que generen les grans obres i urbanitzacions de les ciutats", així com "el creixement descontrolat dels nuclis urbans, que fan incrementar el cost dels serveis de ciutat (transport, il·luminació, manteniment o escombraries)", i també afavoreixen a "la convivència i la igualtat d'oportunitats, mitigant la segregació de les persones per la seva situació econòmica".

L'ens col·legial sosté que rehabilitar "és canviar la manera de com actuem sobre els edificis i la seva vida útil", entenent que les edificacions existents "han de ser mantingudes, millorades i adaptades al programa d'ús canviant de les famílies". En aquest sentit, Aparelladors Lleida defensa una aposta per a la rehabilitació "per raons mediambientals, per al manteniment de la trama urbana, per a un creixement urbà sostenible, per a la cohesió social i, també, per a la reactivació econòmica".
 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta