El Col·legi de Metges de Lleida registra el 2021 quatre agressions físiques i verbals a professionals

ACN
Publicat: 
09-03-2022
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El Col·legi de Metges de Lleida registra el 2021 quatre agressions físiques i verbals a professionals
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu

El Col·legi Oficial de Metges de Lleida (COMLL) va registrar l'any 2021 quatre agressions físiques i verbals a professionals, el doble que l'any anterior. L'ens anima els col·legiats a denunciar totes les agressions sofertes en l'àmbit professional, tant les de caire verbal com les físiques i a comunicar-les al Col·legi per facilitar als afectats assessorament jurídic en el procés de denúncia i, si fos necessari, suport psicològic a través del Programa d'atenció integral al metge malalt (PAIMM). Dissabte és el Dia Europeu contra les Agressions a Metges i Professionals Sanitaris i el COMLL vol aprofitar per cridar l'atenció de la ciutadania sobre les agressions físiques i verbals que pateix el personal sanitari i les seves conseqüències.

Segons l'informe de la policia espanyola presentat el 3 de març de balanç de les agressions a professionals sanitaris durant el 2021, les denúncies registrades arreu de l'Estat va ser 225, un 14% més que l'any anterior. Les causes podrien ser la tornada a la presencialitat als centres hospitalaris i de salut, així com la vigilància del compliment de les mesures higienicosanitàries. El perfil més freqüent de l'agressor és un home d'entre 36 i 55 anys i de nacionalitat espanyola.

El Col·legi de Metges de Lleida assenyala que la violència contra els facultatius "afecta l'activitat sanitària, la salut de la persona agredida i trenca la relació de confiança entre els metges i els pacients". Les agressions a metges es consideren delictes des de 2017, quan els facultatius van ser reconeguts com a autoritat sanitària. Les penes que castiguen els agressors oscil·len entre els 3 i els 6 anys de presó, multes i indemnitzacions per la via de responsabilitat civil.

El COMLL reivindica el 12 de març el Dia Europeu contra les Agressions a Metges i Professionals Sanitaris. Aquesta campanya de sensibilització social es celebra a tot Europa per tercer any consecutiu, ja que va ser oficialment declarada per la Confederació d'Ordres Mèdiques Europees el 2020, reiterant amb aquest acte que la seguretat dels metges a la feina és la base per una atenció mèdica de qualitat.

Comparteix

També t'interessarà