El col·legi Maristes acaba el curs amb el bateig de la geganta Montserrat

LLEIDACOM / Lourdes Farré
23-06-2021
  • El col·legi Maristes acaba el curs amb el bateig de la geganta Montserrat

Als Maristes de Lleida han acabat el curs estrenant geganta, a la qual han bategat amb el nom de Montserrat. Un projecte que s'ha fet de forma artesana al llarg de tres cursos escolars, de tal manera que l'alumna guanyadora del seu disseny, Júlia Pedascoll, es troba actualment cursant segon del grau de Farmàcia. A partir del seu dibuix, inspirat en la moreneta, Mare de Déu de Montserrat, han sigut moltes les persones que han col·laborat en tirar el projecte endavant: el Manel Vidal, de les Borges Blanques, va començar donant forma a la geganta, el Pau Xavier, un pare fuster, va construir el cavallet, la Paquita, una padrina generosa, va ser la responsable del vestit, que han acabat l'Esperança i la Maria, de la família Riera. Finalment l'artista Carles Teixidó, de Bellpuig, ha ajuntat totes les peces i ha acabat de polir la nova criatura. Una feina feta en equip, sumant molts dons artístics, i cuinada a poc a poc.

La inauguració de la geganta ha tingut lloc en el pati que inclou des de l'alumnat de la llar d'infants, fins al curs de 6è, un fet que els ha pogut reunir a tots després de tants mesos de pandèmia. Junts han estrenat la melodia especial per la geganta Montserrat, que ha compost especialment per l'ocasió el músic i educador Gerard Riu. El toc final ha estat batejar l'infant que la Montserrat porta a collibè. Després d'un procés participatiu a les aules, el nen es diu Tim.

Amb aquest gest tanquen el curs, alhora que amplien la família de la comunitat educativa del Col·legi Maristes Montserrat, des del qual esperen la sorgida d'una colla gegantera que li doni molta vida i pugui ballar per places i patis d'escola per molts anys.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta